PERSOONLIJK | Mijn eigen bucketlist in Ghana

Na bijna zeven jaar heb ik nog steeds een bucketlist in Ghana. Het West-Afrikaanse land is zo’n zes keer groter dan Nederland, en er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Hier volgen een paar dingen van mijn bucketlist in Ghana.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Funky Frog (@funkyfrog.ca) on

Kristo Buase Monastery

Het schijnt er erg mooi te zijn maar ik ben er nog nooit geweest, Kristo Buase Monastery. Zoals de naam al doet vermoeden is het een klooster, en ik heb gelezen dat er ook overnachting mogelijk is. Dan moet je wel mee leven met de monikken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je moet houden aan een soort avondklok.

Zodra ik deze plek van mijn bucketlist in Ghana kan afspreken (en het inderdaad een goede plek is!) ga ik dit klooster aan de tours toevoegen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghana Research & Study Tour (@viugrst) on

Wechiau Hippo Sanctuary

Een bezoek aan de nijlpaarden stond voor mei 2019 gepland, maar ik heb het bezoek uitgesteld. Ik vond het lastig om te ontdekken hoe ik er in mijn eentje kan komen (en met meerderen is een privé taxi ook goedkoper), en ik las dat de kans dat je nijlpaarden ziet behoorlijk klein is. Nu vind ik dat het niet weten of je daadwerkelijk iets gaat zien absoluut “part of the adventure” is, dus ik ga er zeker een keer heen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tunteya Shea Butter (@katja.cof) on

Meer reizen in het noorden van Ghana

Door mijn vrijwilligerswerk in 2013 dat in het zuiden van Ghana was, ben ik vooral heel bekend in het zuiden. Daar heb ik zelf het meest gereisd, en daar ken ik ook de meeste mensen. Naar het noorden reizen voelde voor mij als een enorme stap. Mijn eerste keer was pas in 2017. Het leven en reizen gaat daar heel anders, en dat vergt soms wel enige voorbereiding. Natuurlijk is het met een georganiseerde tour wél heel makkelijk reizen.

Vorig jaar maakte ik een motortrip van Tamale naar Sirigu (via Kareminga en Bolgatanga), en dat smaakt naar meer. Op de motor reizen vind ik iets magisch. Vooral tussen Bolgatanga en Sirigu reden we door een prachtig landschap, en ik zou dat veel vaker willen ervaren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nana Ashanti (@missnanaashanti) on

Akosombo

Natuurlijk ben ik de Adomi Bridge weleens over gereden, maar ik ben nog nooit echt in Akosombo geweest. Daar moet verandering in woorden gebracht. In Akosombo kan je prachtige bootritjes maken over de rivier, en ik heb al wat potentiële hotels gespot. Deze gaat zeker ooit eens van mijn bucketlist in Ghana af.

Kamperen bij de Wli Waterfalls

Ondertussen ben ik drie keer bij deze watervallen in het oosten van het land geweest. De eerste keer sliep ik in Hohoe (de stad dichtbij) en de andere twee keer in het dorp Wli. Maar wist je dat je ook bij de watervallen kunt kamperen? Dit kan zowel bij de upper als de lower falls. De beschikbaarheid ligt aan het seizoen.

Wil je ook kamperen bij de hoogste waterval van Ghana? Dat kan ik voor je regelen. Samen met een gids hike je naar de watervallen, en alles qua tent, kamperspullen, eten & drinken en zelfs een kampvuur worden voor je geregeld.

 

Kakum National Park Cape Coast

In de boomhut in Kakum NP slapen

Ook in Kakum National Park ben ik inmiddels meerdere keren geweest. Dit was altijd als dagtrip vanuit Cape Coast, maar je kunt ook in het park overnachten. In een boomhut wel te verstaan. Staat dit ook op jouw bucketlist in Ghana?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark & Jenny ???? (@tinyhouse_ghana) on

Wonen in onze eigen tinyhouse community

Samen met mijn vriend ben ik bezig met het bouwen van ons eigen tinyhouse. Het idee is om een kleine community van tinyhouses te bouwen, zodat we deze ook kunnen verhuren aan vakantiegangers of mensen die de stad even willen ontvluchten. Ik fantaseer over een grote moestuin, regenwater gebruiken om te douchen en zonnepanelen om niet afhankelijk te zijn van de elektriciteit.

Uiteraard hoop ik dat jij te zijner tijd bij ons op bezoek komt. Meer informatie over onze tinyhouse community vind je op de Tinyhouse Ghana website.

Natuurlijk komt er altijd iets nieuws op mijn bucketlist in Ghana

Na de hoogtepunten zijn er altijd nog dorpen, natuurgebieden en activiteiten die ik op mijn bucketlist kan plaatsen. Wil jij ook van de begaande paden (voor zover die er zijn in Ghana) af? Vraag een gratis call aan en we bespreken je wensen. Daarna kan ik voor je aan de slbucag gaan om jouw ideale reisroute door Ghana samen te stellen.