PERSOONLIJK | Terug in Accra

Een nieuwe persoonlijke update want er zijn weer wat ontwikkelingen. Deze keer over mijn visum en waar ik nu woon.

Oxford Street Osu Accra Ghana

Terug in Accra

Afgelopen zaterdag ben ik terug naar Accra gereisd. Na 2.5 maanden in Banko vond ik het tijd om weer terug te gaan. Het virus is ook in Ghana nog niet verslagen, en aangezien dat nog wel een tijd kan duren zou ik in theorie nog heel lang bij Moon and Star kunnen blijven. Ondanks dat het één van mijn favoriete plekken in Ghana is, wil ik dat niet. Ik ben hier gekomen om een eigen leven (met Mark) in Accra op te bouwen, daar ben ik ook heel erg aan toe.

Het reizen van Banko naar Accra ging prima. Ik was er een beetje nerveus voor, want hoe zou het zijn met afstand en mondkapjes maar het ging goed. Bij de busstop voor een korte pauze moest iedereen zijn handen wassen bij het uitstappen, mensen hadden mondkapjes op in de bus en probeerden afstand te houden. Op het begin van de crisis hoorde ik verhalen over buitenlanders die “belaagd” werden, dat heb ik nu niet ervaren. Het leven gaat eigenlijk ook wel door in Accra.

Ons apartement

De hoofdreden waarom ik weer terug naar Accra ging: Mark en ik hebben een apartement gehuurd. We hebben een contract voor een jaar, dus het is super fijn om in ieder geval de stress voor onderdak niet meer te hebben (die stress was enorm!). Het apartement is gelegen in dezelfde beurt als waar we al eerder woonden, alleen nog iets verder van de straatkant. Het voordeel daarvan is wel dat we niet omringt zijn door andere gebouwen, en er een lekker windje door de kamer waait. We hoeven waarschijnlijk geen ventilator aan te schaffen.

We moeten het apartement nog naar onze smaak inrichten (hallo Pinterest bord), en het begint al steeds meer op ons thuis te lijken. Ik wil heel graag een keuken met koelkast en oven, zodat we niet meer zovaak afhaal eten hoeven te eten. Best lekker voor een keer, maar op een gegeven moment smaakt alles hetzelfde én alles komt in het plastic… Kan niet wachten tot we die hebben zodat ik ook zelf weer kan koken.

Wat ga ik nu doen

Mijn visum is eind mei weer met drie maanden verlengd. Dat ging overigens heel gemakkelijk. Tot eind augustus mag ik dus op dit visum blijven, en dan moet ik weer verlengen (als dat nog mag) of verblijfspapieren aanvragen. Ik heb nog even om te onderzoeken wat ik precies ga doen. Het plan is wel om hier te blijven. Niet voor altijd, maar wie doet iets voor altijd?

Nu terug in Accra moet ik natuurlijk ook aan de bak. Ik ben weer op banenjacht, en heb wellicht een hele fijne optie. Daarnaast wil ik ook een sociaal leven opbouwen, en ben ik begonnen met het organiseren van Language Café Accra meet ups. Hier komen mensen samen om een taal (aan elkaar) te leren en te oefenen. We starten binnenkort met de Twi pilot.

Vooralsnog ben ik veel te vinden in Marks Go City Cycle Café. Volgende week zaterdag is de officiële launch, en daarna kunnen mensen hier koffie drinken, een spelletje spelen, een boek lezen of natuurlijk de fietstour door Accra boeken. Het café is echt heel tof geworden, en ik vind het super leuk om te zien wat Mark allemaal aan het doen is.

Ik wil ook weer wat hobbies oppakken, en denk er over om wat borduurspullen aan te schaffen. Ik deed dat een tijdje in Nederland, maar ben er weer meer gestopt. Nu lijkt het me een leuke bezigheid. Tot een paar jaar geleden speelde ik ook fanatiek handbal, en ik zou dat graag weer willen doen. Het schijnt dat je op de campus van de University of Ghana gewoon kunt aansluiten, dus zodra het weer mag ga ik daar eens een kijkje neem. Al met al ga ik me niet snel vervelen in Accra.

Meer weten

Dat was weer even een korte update over mijn leven in Ghana. Als je meer wilt weten abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Elke woensdag upload ik hier een wekelijkse vlog in het Nederlands. Er komen nog drie Banko vlogs, en dan ga ik weer wekelijks uploaden in Accra. Op Instagram vind je mijn persoonlijke account onder @jennyfah.child. Ik deel hier wat mij zoal bezighoud in het Engels.

Bestel mijn Engelstalige ebook of pre-order mijn Nederlandstalige ebook, en begin goed voorbereid (wanneer het weer mag) aan je reis naar Ghana.