Internet in Ghana: wat heb je nodig?

Kun je goed op internet in Ghana? Dat is vast een belangrijke vraag nu je een reis naar Ghana aan het voorbereiden bent. Het antwoord is ja. In de meeste gebieden in Ghana heb je een goede internetconnectie, en in de grote steden kun je hotels boeken met gratis wifi. Hoe blijf je in Ghana online?

Internet in Ghana

Hotels met wifi in Ghana

Het makkelijkst (en voordeligst) is om een hotel te boeken met gratis wifi. In Nederland is dat eigenlijk heel normaal, in Ghana toch iets minder. Het wordt voor hotels heel duur om gratis internet aan te bieden, want iedereen komt natuurlijk om hun Netflix en Youtube videos te downloaden. Daar zijn wel oplossingen voor, en die zijn meestal alleen te gebruiken in de grote steden.

Mijn favoriete hotels met internet zijn Somewhere Nice en TUMI hostel (heel handig voor digital nomads).

> Benieuwd naar mijn andere favorieten? Ik schreef een ebook!

Somewhere Nice

Restaurants en cafés met wifi

Vooral in Accra vind je veel restaurants en cafés met gratis wifi. Hier kun je, wanneer je wel wat bestelt, vaak een tijd zitten. Ik ben in ieder geval nog nooit weggestuurd, en sommige cafés promoten hun plek juist voor het werken van achter je laptop.

Hou er wel rekening mee dat je soms een tijdslimiet krijgt om van het internet gebruik te maken.

Co-working spaces in Accra

Een co-working space is een plek waar ondernemers samen komen om te werken, en waar de ondernemers kennis aan elkaar overdragen. Je koopt een dagpas of (maandelijks) membership, en dan heb je toegang tot onder andere de wifi en een werkplek.

Ik ben zelf vaak te vinden bij Impact Hub Accra. Hier werken ondernemers uit verschillende werkvelden om te werken. In East Legon vind je Basecamp Initiave, een fantastisch concept en deze co-working is vooral gericht op de creatieve ondernemer.

Naast de wifi en de werkplek, is het hebben van collega’s een groot voordeel van werken in een co-working space. Je bent niet meer alleen. De meeste co-working spaces organiseren ook andere meetings en workshops waar je naar toe kunt gaan.

Wil je als digital nomad werken in Ghana, bekijk de website NomadList waar je de ervaringen van anderen leest. Of stuur me een berichtje!

 

Mobiele data op je telefoon

Als je gaat reizen en niet afhankelijk wilt zijn van de hotels en restaurants met wifi, is het aan te raden om data op je telefoon te zetten. Ik gebruik zelf al vanaf het begin dat ik in Ghana kom de telefoonprovider MTN, en kan dus alleen hierover spreken.

Voor data op je telefoon heb je een lokaal simkaartje nodig, deze kan je overal op straat en in winkels aanschaffen. Je kunt deze ook kopen op het vliegveld. Je moet je paspoort laten zien om een kaartje aan te schaffen, en na een paar uur is het kaartje geactiveerd. Nu kun je beltegoed (credit) gaan kopen. Dit gebruik je om te bellen, sms’en en om te zetten in data.

Er zijn verschillende MTN bundles waaruit je kunt kiezen. Ik neem zelf de grootste, 200GB voor 400 (ongeveer 65EUR). Als je deze via Mobile Money door iemand naar jou laat sturen, krijg je 100GB gratis. Doen dus! De bundle verloopt nooit.

Voor een korte reis door Ghana heb je natuurlijk geen 300GB nodig. Je kunt ook uit kleinere bundles kiezen. Dit doe je door in je belscherm *138# te typen, en dan het menu te volgen > 1 > 1 > kies hoeveel je wilt kopen. Je data is direct te gebruiken.

Mobiel internet in Ghana

Heb je vragen over internet in Ghana?

Voor een specifieke vraag of meer informatie over internet in Ghana kun je een mail naar me sturen. Bestel mijn Nederlandse ebook voor meer hotels en restaurants, en reis- tips en advies.

> Abonneer je op mijn Youtube kanaal om te zien hoe het leven in Ghana mij afgaat. Elke week een nieuwe vlog + extra videos over onder andere reisadvies en mijn eigen reizen.