Aankomen op Kotoka International Airport Accra

Een reis in Ghana begint waarschijnlijk op het vliegveld van Accra (tenzij je over land komt). In 2018 is Kotoka International Airport uitgebreid met een nieuwe terminal. Dit betekent dat je in terminal 3 gaat aankomen. Terminal 2 (de oude terminal voor internationale vluchten) is nu voor binnenlandse vluchten.

Er zijn een paar dingen handig om te weten voor je aankomt in Accra. We delen de belangrijkste dingen met je in dit artikel.

Vliegveld Accra Ghana

Na de landing van het vliegtuig (alsjeblieft wees niet iemand die zijn/haar gordel losmaakt en opstaat voor de crew dat toestaat) moet je een shuttle bus naar de terminal nemen. Dit is een kort stukje.

Immigration service kaart

Hopelijk heb je een immigration service kaart in het vliegtuig gekregen. Zo niet kun je er een pakken op het vliegveld, voordat je de roltrappen naar beneden neemt. We adviseren je om een kopie van de kaart uit te printen, in te vullen en mee te nemen aan boord. Wanneer je de officiële kaart krijgt, hoef je het alleen nog over te schrijven in plaats van op zoek te gaan naar al je gegevens.

Blue form

Soms moet je naast de immigration service kaart ook een blauw formulier invullen. Het gaat over wat je bij je hebt, bijvoorbeeld wapens of veel geld. Dit forumlier moet je geven aan een van de officiers vlak voor je de terminal verlaat.

Gele koorts document

Het is extreme belangrijk dat je je gele koorts document in je handbagage hebt. Daarnaast krijg je ook een wit formulier waarin je gegevens over je gezondheid moet invullen. Dit formulier geef je op het vliegveld aan een medewerker. Hierna word je je lichaamstemperatuur gemeten, om eventuele koorts te ontdekken en word je document gecontroleerd. Als je geen gele koorts vaccinatie hebt gehad, moet je deze ter plekke nemen of je komt het land niet binnen.

Immigratiedienst

Na de gele koorts controle moet je in de rij gaan staan voor de immigratiedienst. Hier wordt je paspoort en visum gecontroleerd, en vingerafdrukken en oogscan genomen. Je kunt vragen verwachten over het doel van je komst en hoe lang je van plan bent te blijven. Volg gewoon de orders op en blijf geduldig, dan komt het helemaal goed.

Hierna moet je nog één je paspoort laten zien voor je je koffers bij de band kunt gaan halen. In de rechterhoek vind je ook nog de toiletten.

Airport pick up

Nadat je je bagage hebt opgehaald (of reis zonder ruimbagage!) kun je naar buiten gaan. Je kunt een klap in je gezicht van de warmte verwachten. Waarschijnlijk komen taxichauffeurs direct naar je toe om je naar je hotel te brengen. Als je geen taxi wilt, kun je het aanbod gewoon afslaan. Onze tourmanager wacht hier op je als je een tour bij ons hebt geboekt.

Als je hem hebt gevonden kun je samen geld wisselen, de ATM gebruiken of alvast een SIM kaart aanschaffen. Hierna word je naar het hotel gebracht.

Welkom in Ghana!

Als je nog vragen hebt over aankomen in Accra laat het ons weten. Ben je op zoek naar leuke plekken in Ghana? We schreven een ebook met 40+ van onze favoriete spots. Weet je al wat je wilt doen? Bekijk onze tours of boek een op maat gemaakte reis.