Over mij

reizenghana.nl is onderdeel van The Ghana Traveller

In 2013 ben ik voor het eerst naar Ghana gekomen. Ik was zeventien jaar oud en besloot dat ik mijn steentje bij wilde dragen door middel van vrijwilligerswerk. Al gauw kwam ik er achter dat het beeld dat ik had van Ghana en Afrika helemaal niet klopte. Ik raakte wel gefascineerd door het land, en bleef me afvragen hoe dit hele continent van het “zielige en arme” imago af kan komen. Het antwoord heb ik niet, maar ik laat mensen wel graag zien wat ik nou zo leuk vind hier.

Ik ben meer dan tien keer in Ghana geweest (bij elkaar zo’n twee jaar in totaal), en sinds september 2019 ben ik hier ook woonachtig. Vanuit hier run ik mijn travel agency. Alle tour guides waar ik mee werk zijn Engelssprekende Ghanezen met ruime ervaring in toerisme in Ghana.

Tijdens een reis door Ghana met The Ghana Traveller verblijf, eet en reis je zo lokaal mogelijk. De accommodaties waar ik mee samenwerk zijn allemaal gerund door Ghanezen en/of supporten de lokale community. Ik moedig je aan om in kleine restaurants te eten, en snacks bij straatverkopers te kopen. Op deze manier draag je bij aan de lokale economie. Het is mogelijk om een auto te huren, maar de meeste avonturen beleef je onderweg. Het openbaar vervoer in Ghana is een beleving op zich, en een goede manier om het land beter te ervaren.

Mijn avonturen in Ghana kun je ook via mijn persoonlijke Instagram @jennyfah.child volgen.

Jouw Nederlandstalige reisadviseur in Ghana