7x waarom je naar Ghana moet reizen

We kunnen je honderden redenen geven om vandaag nog een ticket naar Ghana te boeken. Het is een fantastisch land om door heen te reizen. We delen de zeven belangrijkste redenen hieronder.

  1. De meeste mensen spreken en verstaan Engels. Het is in Ghana dus super makkelijk om de weg te vragen, nieuwe vrienden te maken en het menu te begrijpen. Er worden nog heel veel andere talen gesproken, maar vooral in het zuiden kun je je heel goed verstaanbaar maken. Het is natuurlijk wel heel leuk als je een beetje (Asante) Twi kunt spreken en verstaan. Dit is de grootste taal na de officiële taal.
  2. De vlucht van Amsterdam naar Accra is maar 6,5 uur. Je zou het misschien niet denken, maar Ghana ligt praktisch om de hoek. Er gaat dagelijks een KLM vlucht van en naar Accra. Ook veel andere vliegenvelden in Europa hebben een rechtstreekse verbinding met Accra.
  3. Het eten in Ghana is heel erg lekker. De Ghanese keuken is niet heel gevarieerd, en ze gebruiken veel olie en ingrediënten die wat zwaar op de maag vallen (maar ook veel energie geven!). De gerechten zijn vaak erg spicy, maar daar wen je wel aan. Probeer zeker wat vrienden in Ghana te maken. Niks is lekkerder dan een bord huisgemaakte jollof.
  4. Nu we het toch over vrienden hebben… Vrienden maken in Ghana is heel makkelijk. Ghanezen zijn erg gastvrij en geïnteresseerd in andere mensen. Je zult al gauw uitgenodigd om hun huis of kerk eens te bezoeken. Altijd ja zeggen! Dit zijn de leukste dingen.
  5. Als je het systeem van het openbaar vervoer eenmaal door hebt, is het heel makkelijk om je te verplaatsen. Het lijkt er misschien op dat er geen helemaal geen systeem is, maar je gaat er achter komen dat die er wel degelijk is. Zorg er altijd voor dat je weet waar je heen gaat en welk vervoer je daarvoor moet gebruiken. En als je per ongeluk toch verdwaald bent, zijn er genoeg mensen om je heen die je een handje willen helpen.
  6. De feestjes in Ghana zijn de beste feestjes. In Ghana weten ze wel hoe ze een feestje moeten geven. En ze zijn letterlijk overal. In huizen, in clubs, op straat, in de kerk, op bruiloften en zelfs of begrafenissen: na een vakantie in Ghana ben jij degene die de show gaat stelen.
  7. Ghana is een heel divers land. Er is voor iedereen wat wils. Het land kent een rijke geschiedenis waar vooral aan de west kust veel over kunt leren. Ook kun je leren over diverse culturele onderwerpen zoals ambacht. Ook qua landschap lijkt elke hoek van Ghana weer anders. Er zijn mooie stranden, prachtige bergen en watervallen, een van de grootste door de mens gemaakte meren en in het noorden savanne en uitgestrekte vlaktes.

Wij kunnen je al dit moois laten zien en ervaren. We verzorgen privétours en groepsreizen, schrijven reisroutes, kunnen je adviseren en hebben onze aanraders na 6 jaar reizen door Ghana gebundeld in een ebook. Zien we je binnenkort in Ghana?

reizenghana.nl is onderdeel van The Ghana Traveller – jouw reisgids voor reizen naar Ghana. Lees hier meer over ons en onze werkwijze.