Accra: hier start je reis in Ghana

Een reis naar Ghana start in Accra. Vandaag gaan wij je vertellen waarom.

Waarschijnlijk kom je Ghana binnen via een vliegtuig, automatisch begin je dan in Accra. Kotoka International Airport heeft recent een nieuwe terminal voor international vluchten geopend. Het is super modern en schoon, er is gratis WI-FI en de processen gaan allemaal veel sneller dan eerder. Vanaf de airport neem je gemakkelijk een taxi of Uber naar je hotel. Als je met ons reist kunnen we je natuurlijk ophalen van het vliegveld.

In Accra vind je heel veel goede hotels. Als je op je budget moet letten, adviseren we je om ons ebook te kopen. Daarin staan verschillende hostels (in heel Ghana) en bieden sommigen ook kortingscodes aan. Op naar een luxere accommodatie? Kijk eens naar Holiday Inn, Mövenpick of Labadi Beach Hotel. Ook op Airbnb staan veel goede accommodaties.

Accra is de perfecte stad om even bij te komen van je reis. In de eerste dagen kun je je geld wisselen (kan ook op het vliegveld), wat reisbenodigdheden kopen (nee, je hoeft geen liters zeep mee te brengen, een beetje voor de eerste dagen is genoeg) en te wennen aan het pittige eten. Het nachtleven in Ghana is erg leuk. Er zijn feestjes op straat, karaoke avonden en fancy feestjes met dress codes. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is waarschijnlijk in Accra te vinden. In Accra kun je ook veel bezienswaardigheden bezoeken. De beste manier om dit te doen is de fietstoer (lekker Nederlands!) te volgen.

Na een paar dagen wil je misschien de drukke stad verlaten. Dat begrijpen we. Met 1,5 miljoen mensen is de stad erg volgepakt. Helemaal als je plaatsen zoals Makola Market, Accra’s biggest open air market, bezoekt. Accra is geen stad gemaakt voor stilte en relaxing (al zijn er wel plekken waar je dit kunt vinden). Vanuit de hoofdstad is het makkelijk om andere plekken te bezoeken. Er zijn veel busstations met bussen die naar de grotere steden in Ghana vertrekken. Ook gaan er vanaf Kotoka drie binnenlandse vluchten.

Heb je hulp nodig voor het organiseren van je reis naar Ghana? We kunnen je helpen! Wij organiseren tours, groepsreizen en hebben een ebook geschreven.

See you in Ghana!