4 mooie stranden in Central Region Ghana

In Ghana kun je heel veel mooie stranden vinden. Over het algemeen zijn ze niet echt geschikt voor zonnebaden, omdat ze erg druk zijn door andere activiteiten. Kijk er niet gek van op als je een groep vissersmannen hun vis aan land brengen, of als je een groep vrouwen de vis ziet kopen om het vervolgens te verkopen op de markt. Ook zijn de stranden populair voor mensen die van sportieve activiteiten houden, net als natuurlijk zwemmen en op sommige stranden ook surfen.

Brenu Beach

 

Winneba beach

Tussen Accra en Cape Coast ligt Winneba. Een kuststad, vooral bekend door de universiteit. Behalve dit is er ook een prachtige, meestal schoon schoon strand. De golven kunnen gevaarlijk zijn, maar daar is wat op gevonden: een natuurlijk zwembad. Hier kun je zorgeloos zwemmen. Er zijn een paar restaurants te vinden op het strand, maar Winneba is nog niet echt ontdekt door de toeristen. Als je op zoek bent naar een stil en relaxte sfeer, dan zit je op dit strand goed. Soms worden er wel feestjes gegeven op het strand, dit is meestal in het weekend en op feestdagen.

Da Breeze, Cape Coast

Je hebt misschien al gehoord over het strand naast Cape Coast Castle, maar wist je dat er een ander mooi strand is in Cape Coast? Je vindt Da Breeze aan de weg naar Elmina (die weg met de palmbomen en het zeezicht, dat iedereen zo mooi vindt), en het is ongeveer 8 cedi private taxi van het Castle. Da Breeze heeft restaurant met tafels op het strand, maar ook op het terras aan de weg. Je kunt hier de zonsondergang bekijken of dansen tot de zon weer opkomt wanneer de studenten hier een feestje bouwen.

Brenu Beach

Als je op zoek bent naar een minder toeristische bestemming, is Brenu Beach een goed alternatief voor een middag relaxen. Op dit strand is een restaurant met simpel maar erg lekker eten. Het strand is erg groot, dus een goede keus als je zin hebt om een lang stuk te wandelen (breng natuurlijk wel je zonnebrand en een pet mee). Na de wandeling kun je heerlijk relaxen in een van de hangmatten op het strand.

Ampenyi

One of the towns after Elmina, is Ampenyi. There are many beach resorts here, which is not suprising because the beach is breathtaking. Also here the waves can be dangerous, so only swim at the area where it is allowed. One of the reasons that makes this beach so special, is because it is possible to spot some turtles here.

Een paar towns vanaf Elmina (richting Takoradi) vind je Ampenyi. Er zijn hier vele beach resorts, wat zeker geen verrassing is want het strand is prachtig. Ook hier kunnen de golven gevaarlijk zijn, dus zwem alleen bij het aangegeven gebied. In bepaalde tijden van het jaar kun je op dit strand ook schildpadden zien.

Wil je meer weten over stranden en resorts in Ghana? We hebben een ebook geschreven met onze 40+ favorieten in Ghana, en kortingscodes. We organiseren ook private tours en groepsreizen. We zien je graag in Ghana!