Het Familiediner: van Ghana naar Nederland met onze baby!

Afgelopen november 2023 zijn wij met het tv-programma Het Familiediner van Ghana naar Nederland gereisd. Voor mij was dit de eerste keer in Nederland sinds ik ben geëmigreerd in september 2019, en voor mijn vriend en onze dochter de eerste keer ooit.

Van Ghana naar Nederland Het Familiediner

Ken je dat programma waarbij ze familieruzies oplossen? Nou aan dat programma heb ik samen met mijn vriend en dochter (en de rest van de familie…) meegedaan afgelopen november. Dit seizoen heeft Het Familiediner namelijk ook een positieve kant. Elke aflevering gaat het ook over een familiehereniging of iets anders wat niks te maken heeft met ruzies.

Van Ghana naar Nederland

Op maandag 6 november (mijn verjaardag!) zijn wij in Nederland aangekomen. De eerste dag bleven we in een hotel (in mijn geboortestad), want onze komst was een verrassing voor mijn ouders. De rest van de familie was inmiddels wel op de hoogte, maar ook die moesten hun mond dichthouden natuurlijk.

We werden van het vliegveld opgehaald door Bert van Leeuwen, en zijn toen per taxi naar ons hotel gereden. De volgende dag was de grote dag. ‘s Ochtends werd ik geïnterviewd over mijn leven in Ghana, en natuurlijk ook over waarom wij nu in Nederland waren. Behalve mijn moeder had niemand van de familie onze dochter nog ontmoet.

Na dit interview was het tijd om naar Volendam te gaan, en bovenstaande foto te maken. Waarom dat zo belangrijk was ga je natuurlijk in de aflevering zien.

Op dinsdagmiddag videobelden we “vanuit de bergen in Ghana” mijn ouders om mijn verjaardag nog te vieren. Op datzelfde moment belt de cameraploeg bij hun huis aan… en voor mijn ouders het weten zitten ze opeens in een limousine naar een restaurant. Dat is nog maar het begin!

Het Familiediner Ghana naar Nederland

De hele aflevering is woensdag 13 maart 2024 te zien bij de NPO1 om 21.30 uur. Of bekijk de uitzending online!

Wanneer ik dit schrijf is het programma nog niet uitgezonden, dus de details komen misschien wel later…