Waarom je een georganiseerde reis naar Ghana moet boeken

Het toerisme in Ghana is echt nog in opkomst. Niet overal in het land zijn de mensen gewend aan buitenlanders, de wegen naar bezienswaardigheden zijn soms erg slecht en hotels en tourism offices zien er niet altijd aantrekkelijk uit. Het goede nieuws is dat er geen over-toerisme is, maar een georganiseerde reis boeken is wel zo handig.

Op een normale werkdag ben je waarschijnlijk een van de weinige toeristen bij een bezienswaardigheid. Dat is natuurlijk veel leuker dan wanneer je uren moet wachten om eindelijk ook een foto van het uitzicht, de waterval of het gebouw te maken. Tijdens je reis ga je echt wel andere reizigers ontmoeten, maar soms ben je ook een paar dagen “alleen”.

Ghana is nog niet zo gefocust op toerisme (maar dit is wel aan het veranderen, bijvoorbeeld door The Year of Return), en hierdoor kan het even duren voordat je het land begrijpt. Als je maar voor een korte periode naar Ghana komt, is het aan te raden om een georganiseerde tour te boeken om tijd te besparen. Zo reis je met een reisgids die al het voorbereidende werk al voor je heeft gedaan, en jij hoeft alleen nog maar te genieten en de gids te volgen.

Hier volgen de voordelen van een georganiseerde reis door Ghana.

Osu Castle Accra Ghana

Een gids spreekt meerdere talen

In Ghana spreken de meeste mensen Engels, maar het is ook handig om iemand bij je te hebben de een lokale taal spreekt. Als je gids Engels en Twi spreekt, dan zit het meestal wel goed.

Als je met iemand reist die de lokale taal spreekt, zul je merken dat de communicatie veel makkelijker verloopt. Met een gids voorkom je ook dat bijvoorbeeld taxichauffeurs een te hoge prijs voor hun dienst vragen.

Georganiseerde tour in Ghana

Nooit de weg kwijt

Een reisgids is bekend in de omgeving waar jullie reizen. In Ghana is het soms lastig om het openbaar vervoer te begrijpen, en routebeschrijvingen naar hotels en sightseeing zijn niet altijd duidelijk. Daar heb jij geen last van, want jij reist met een Ghanese reisgids.

Je voelt je ook veiliger met een reisgids. Ghana is veilig om in je eentje te bereizen, maar voornamelijk in het donker is het prettiger om niet alleen te zijn.

Goede accommodatie

Je hoeft geen tijd te besteden aan het vinden van accommodatie. In Ghana is daar soms ook weinig informatie over te vinden, maar gelukkig doet je reisgids dit voor je.

Tijdens een reis met ons, verblijf je altijd in hotels met een Ghanese eigenaar of een hotel met een sociale missie. We hebben een ebook geschreven over de hotels waar we graag verblijven (inclusief kortingscodes).

Leer de cultuur echt kennen

Als je alleen reist is de kans veel groter dat je beter in aanraking komt met de Ghanese cultuur. Ook een Ghanese reisgids kan een goede toevoeging zijn en je veel over haar/zijn cultuur leren.

De gids kan je onbekend eten laten proeven en je vertellen of traditionele evenementen zijn een huwelijksdag of begrafenis. Tijdens een trotro (minibus) rit legt de gids meer uit over wat je ziet, en ondertussen leer je ook wat woordjes in de lokale taal. Dit krijg je er allemaal gratis bij!

Je steunt een ander persoon

Wanneer je reist (maakt niet uit waar), ondersteun je altijd de lokale economie. Als je reist met een lokale reisgids, support je de reisgids op een directe manier. Je geeft haar/hem een baan. Daarnaast leer je ook allebei over andere cultureren en andere mensen in het algemeen. Zie reizen met een reisgids meer als een uitwisseling, dan dat de andere persoon voor jou werkt.

Wij geloven er niet in dat je letterlijk moet werken in Ghana om iets bij te dragen. Je kunt ook gewoon komen reizen, je geld zo lokaal mogelijk uitgeven en leren van de mensen die je ontmoet.

Zie je dit wel zitten? Bekijk onze guided tours hier, of neem contact met ons op.