3x hotels voor digital nomads

Een nieuwe trend op dit moment: digital nomading. Het betekent dat je locatieonafhankelijk (online) werk doet, en je kunt dus werken waar je maar wilt. Misschien was Ghana nog niet op je nomad bucketlist gekomen, maar na dit artikel zeker wel! Alle hotels in dit artikel hebben gratis wifi, gratis ontbijt en een ondernemerssfeer. En niet onbelangrijk: zitten vlakbij interessante dingen die je kunt doen/bezoeken in je vrije tijd.

Somewhere Nice

Somewhere Nice

Dit is ons thuis in Accra. We komen hier vaak om te relaxen, en om op te laden voor de volgende trip (als je ons hier ziet met een chagrijnig gezicht… we zien er misschien niet zo uit maar we ontmoeten je nog steeds graag!). Dit is ook de plek waar we lekker ongestoord aan de website kunnen werken, een nieuwe video uploaden of even videobellen. De wifi is erg snel hier, en doet het over het algemeen altijd.

Naast de goede wifi heeft Somewhere nice nog een bijkomend voordeel: een bar én een zwembad. We vinden het ontbijt heel erg lekker (zei er iemand pannenkoeken?) en we hoeven tegenwoordig niet meer te zeggen wie we zijn bij het inchecken. Ja, Somewhere nice voelt echt als thuiskomen.

TUMI hostel

TUMI Hostel

Vlakbij het voetbalstadion en Kumasi City Mall vind je het gezellige hostel TUMI Hostel. Dit hostel is een inkomstenbron voor de stichting TUMI Ghana. Elke cedi die je hier spendeert gaat naar het personeel en de stichting. Dit geldt ook voor alles wat je koopt in de gemeenschappelijke ruimte, dit is namelijk een shop in hostel. Hier houden we van!

Er is elke dag ontbijt inbegrepen (met het lekkerste brood dat we ooit in Ghana hebben gegeten), en elke dag kun je je inschrijven voor het avondeten. Je eet samen met de andere gasten, dus je kunt meteen wat nieuwe vrienden maken (of zelfs klanten werven?). Naast het geweldige eten is de wifi ook erg goed. Ben je aan het reizen en op zoek naar een goede plek om je online cursus te updaten, je Instagram pagina opnieuw in te richten of wat nieuwe blogs te uploaden? Bij TUMI ben je aan het goede adres. De hond en de kat zullen je ook nog wat gezelschap houden.

Ahanta Waves Eco Lodge

Ahanta Waves Eco Lodge

Zelfs helemaal in de Western Region kun je een zeer goede plek voor digital nomads vinden. Wordt wakker door het geluid van de golven, doe een beetje yoga voor je gaat en ontbijten en doe dan wat werk voor je gaat lunchen. Als je werk gedaan is, kun je een surfboard nemen en het is tijd om wat golven te pakken. Daarna is het tijd voor rusten en de zonsondergang. Heb plezier met je nieuwe vrienden, en de honden. Het leven kon echt slechter.

Ahanta serveert ook avondeten en diverse snacks. Het personeel zal je zeker thuis laten voelen. En we hebben nog niet eens iets gezegd over de inrichting van deze lodge. Dit is echt een klein paradijs.

Ben jij klaar voor de next step? We organiseren ook workations, waarbij je leer van andere Nederlandse en Ghanese ondernemers.