5 activiteiten die je niet in Ghana verwacht

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord over de olifanten safari, de hoogste berg in Ghana beklimmen of over de toppen van het regenwoud lopen, maar vandaag introduceren we je vijf activiteiten waarvan je misschien nog niet wist dat het kan in Ghana.

Fietsen in Ghana

Accra Cycle Share

De fietstour in Accra is een van onze favoriete activiteiten. De tour is elke zondag en start in Osu, vanuit daar ga je naar Osu Castle, Independence Square, Arts Centre, Jamestown Lighthouse en meer. Dit is de beste manier om iets sportiefs te doen en ook nog te leren over geschiedenis en culturen.

Je krijgt een veiligheidshesje en een helm bij aanvang van de tour, en voor tijdens de tour krijg je een grote fles water en een snack. Tussendoor zijn er verschillende stops om de tour minder intensief te maken.

We adviseren je om na de tour geen andere activiteiten te plannen. Het fietsen is erg vermoeiend, maar wel erg de moeite waard. Je kunt de tour uiteraard aan je reis met ons toevoegen.

Paragliding in Ghana

Paragliding

Dit is voor de echte avonturiers. We hopen dat je geen last hebt van hoogtevrees, want je wilt een van de geweldigste activiteiten in Ghana niet missen. Paragliding is alleen mogelijk tijdens Pasen en aan het einde van september. Instructeurs van over de hele wereld komen naar dit event dus het kan alleen in deze weekenden.

Het paragliding vindt plaats in de Kwahu Mountains, in de Eastern Region. Tijdens Pasen zijn er behalve het paragliding event ook vele feesten in dit gebied.

Neem contact met ons op als je op zoek bent naar een hotel of een paragliding spot wilt boeken (dit doe je van te voren).

Surfen in Ghana

Surfen

Ghana is een fantastische plek om te surfen. De zee is niet overal geschikt voor surfen, maar er zijn een paar plekken perfect voor beginners.

Vlakbij Accra vind je het dorp Kokrobite, daar hebben ze een surfschool waar je les kunt nemen. We vinden het zelf leuker om meer in westelijke richting te rijden voor onze lessen. Ons favoriete surfstrand is Busua, Western Region.

Hier zijn de golven perfect voor beginners (en ook voor gevorderden), en in Busua is van alles te doen. Bekijk ons ebook voor onze hotelaanbevelingen. Zin om te surfen? We organiseren surfkampen in Busua.

Paardrijden in Ghana

Paardrijden

We houden absoluut niet van het paardrijden op de stranden van Ghana. Daar zien de paarden er niet gezond uit en het lijkt erop dat ze de hele dag in de volle zon moeten staan. We nemen je veel liever mee naar een plek dichtbij Kumasi: Lake Bosumtwi.

Een Franse vrouw runt aan dit meer samen met haar Ghanese man een lodge. Het meest bijzondere hieraan is dat ze paarden (en een ezel) hebben. De dieren zien er goed uit, staan in de schaduw en hoeven niet de hele tijd mensen te rijden. Ze zijn goed getraind en kennen wat commando’s. Ze zijn eraan gewend om met mensen te rijden, dus het is makkelijk om ze te berijden.

In ongeveer een uur rijd je langs het meer en een gedeelte van het dorp, onder leiding van een instructeur (meestal de Franse eigenaresse) natuurlijk. Dit is een fantastische ervaring. Na de rit kun je een vers sapje en vegetarisch eten nuttigen.

Tijdens onze groepsreis gaan we ook paardrijden. Stuur ons een mailtje voor paardrijden tijdens een private tour

 

Quad rijden

We hebben dit zelf nog nooit gedaan, maar we vonden recentelijk dat je kunt quad rijden in Ghana. Dit wil je! We kunnen niet wachten om dit zelf te gaan proberen, maar het ziet er al geweldig uit.

Zodra we het hebben geprobeerd laten we het je weten.

 

Ben je op zoek naar goede hotels om in Ghana te verblijven? In ons ebook schrijven we over meer dan 40 van onze favoriete hotels, restaurants en activiteiten in Ghana. Wil je het liever zelf beleven? Boek een private tour of bekijk onze groepsreizen.