Bijzondere overnachtingen in Ghana

Ben je de saaie hotelkamers een beetje zat en op zoek naar bijzondere overnachtingen? Wij helpen je uit de brand. We delen vier lodges met je waar we zelf ook zijn geweest. We kunnen je er natuurlijk ook mee naar toe nemen.

Yurt: Meet Me There African Home Lodge

Meet Me There is al heel lang een van onze favorieten. De eerste keer dat we hier kwamen was in 2015. Behalve dat deze lodge fantastisch mooi is, en het eten ook erg lekker is ondersteun je door je overnachting hier de lokale gemeenschap. In town bouwt Meet Me There namelijk openbare toiletten, en ze organiseren naschoolse activiteiten voor de kinderen uit de buurt.

Onlangs hebben wij een paar nachten in de honeymoon suite geslapen. Vanuit de kamer konden we de golven horen, en de buitendouche was geweldig. Meet Me There vindt duurzaamheid ook erg belangrijk. Zo maak je gebruik van een compost toilet, zijn alle ingrediënten voor de maaltijd lokaal en hopen ze in de toekomst volledig van zonne-energie gebruik te kunnen maken.

Ze hebben ook een nieuwe kamer die je kunt boeken. Een yurt. Dit moet je zeker eens proberen! Als je van iets meer luxe houdt, kun je natuurlijk ook een van de andere kamers boeken.

Camping at Wli Waterfalls

De Wli Waterfalls (Volta Region) zijn de hoogste watervallen in West Afrika. De waterval is verveeld in twee stukken, de upper en de lower falls. Het is een geweldige plek om te bezoeken. Het is zo stil hier. Heel rustgevend.

Wist je dat je ook kunt kamperen onder de waterval? In het regenseizoen alleen onder de lower falls, maar in het droogteseizoen ook onder de upper falls.

Het kamperen is inclusief tent en matras, diner en ontbijt, kampvuur en een welkomstdrankje. Zie je dit wel zitten? Check onze pakketreizen, onder andere in onze sportieve pakket – 4 dagen en de 21-daagse reis gaan we kamperen!

Sand floor rooms: A&Y Beach Camp

Waarom lijkt het alsof alle leuke plekken in de Volta Region zijn? In Keta vind je een kleine lodge op het strand. En er is geen harde vloer. Je loopt echt op het strand, ook in je kamer. En je bed zal veel minder zanderig zijn dan je zou denken.

Wild Camp Ghana heeft geen standaard menu, het is elke dag een verrassing wat je zult eten. Je bent lekker op het strand en de eigenaren zijn heel erg vriendelijk. Wat wil een mens nog meer?

Mole Motel en Zaina Lodge: olifanten

In Ghana ga je niet de complete big five vinden, maar wat je wel gaat vinden is olifanten. Helemaal in het noorden is Mole National Park te vinden. Je kunt overnachten in Mole Motel (budget) of Zaina Lodge (luxe). Beide plekken hebben een zwembad, een uitkijkpunt om olifanten te spotten en je kunt safari’s doen.

Mole Motel is een budget hotel. De kamers zijn erg simpel, en er is zelfs een dorm room. Het eten is lokaal, maar erg lekker. Voor vegetariërs is het een kleine uitdaging, maar er valt zeker iets van te maken. Zaina is voor de reizigers met meer budget. De kamers zijn best aan de prijs, maar erg mooi en schoon. Ze hebben een groot restaurant met een terras dat uitkijkt op (hopelijk) olifanten. Er is ook een kleine souvenirwinkel.

Onder ander tijdens onze 10-daagse avonturenreis brengen we naar deze magische plek.

Treehouse: Escape3Points

Cape3Points in Western region is ‘off the beaten track’. Het kan best een uitdaging zijn om dit adembenemende strand te bereiken, helemaal als je het openbaar vervoer gebruikt. Maar hey! Wij zijn reizigers. Avonturiers. Dit is waar we voor lezen! En je krijgt er een prachtig, schoon en rustig strand voor terug. De perfect plek voor yoga, het lezen van een boek of je leven overdenken.

Bij Escape3Points kun je chalets, een boomhut of een slaapzaalbed boeken. Maak je niet druk over het eten. Het eten is lokaal met een Franse twist.

Wist je dat we een ebook hebben geschreven over onze 40+ favoriete spots in Ghana? Wil je al direct naar Ghana reizen? Lees hier meer over ons touraanbod.

We zijn zelf ook bezig met het bouwen van een bijzondere overnachtingsplaats: Tinyhouse Ghana.