3 mooie stranden in Western Region

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoeveel we van de stranden in Ghana houden. Vooral de stranden in de Western Region zijn onze favorieten. Ze zijn breed en land, schoon en de golven zijn goed (ook voor beginners!) om te surfen. Vandaag delen we drie van onze favoriete stranden in deze provincie.

Busua Beach Ghana

Busua beach

Natuurlijk beginnen we met Busua. Het strand ligt tussen twee heuvels, en dat maakt het een geweldige plek voor mooie foto’s. Op het strand en in het dorp vind je diverse restaurants en hotels, en je kunt je verblijf zo duur of goedkoop maken als je zelfs wilt. In ons ebook delen we onze favorieten.

Het nummer één ding wat je hier moet doen is surfen. De golven zijn perfect voor beginners, dus stop je onzekerheid en start surfen!

Butre beach

Butre ligt naast Busua. Als je in Busua verblijft en je wilt naar Butre (of andersom) hoef je alleen de heuvel over. Doe dit alleen in het daglicht én met een Ghanese gids/iemand uit het dorp. Het strand van Butre betreed je door een houten burg over te gaan, alleen daar al kun je mooie plaatjes schieten. Het strand is rustiger dan Busua’s strand, dat maakt ook dat er minder opties zijn om te eten of te verblijven. Misschien is dat juist wel leuk!

Princess Town Ghana

Princess Town

Eigenlijk ligt dit strand verborgen tussen Princess Town and Miemia. Het is waarschijnlijk niet makkelijk om het te bereiken met het openbaar vervoer, maar als je er eenmaal bent ga je de struggle om er te komen zeker vergeten.

Om het strandje te bereiken moet en een lang strand over (of rijdt met de auto naar het strandje, maar de wandeling vooraf hoort bij het avontuur) en daarvoor moet je zelfs nog een boottripje maken. Je loopt het strand over tot je een schiereiland ziet. Dat is de plek. Het is de perfecte plek voor een picknick (neem wel als je rommel weer mee naar huis!), een frisse duik in het water, een zoektocht naar amandelen op het eiland en je kunt zelfs snorkelen.

Je vindt meer mooie plekken in Ghana (en kortingscodes!) in ons ebook.