Maak een dagtrip vanuit Accra: ultieme korte vakantie

Vanuit Accra kun je gemakkelijk een dagtrip maken naar andere mooie gebieden. De stad zelf is namelijk druk en je kunt waarschijnlijk wel wat frisse lucht gebruiken. Ik deel drie dagtrips, maar je kunt er natuurlijk ook een weekend of een hele week van maken.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @stnimg on

Vanuit Accra naar het strand: Kokrobite

Een populaire dagtrip naar het strand is Kokrobite. De stranden van Accra zijn niet heel erg mooi, en het is erg fijn om op zo’n korte reisafstand een alternatief te hebben. Kokrobite is een visserdorp op ongeveer dertig minuten rijden richting Winneba en Cape Coast.

In Kokrobite vind je verschillende restaurants en hotels, de bekendste is waarschijnlijk Big Milly’s Backyard waar in het weekend live-muziek wordt gespeeld. Daarnaast kun je natuurlijk zwemmen in de zee, een strandwandeling maken (let op: volg altijd de instructies van de mensen die er wonen) en surfen.

> Meer tips voor accommodatie, restaurants en reisadvies nodig? Mijn e-book “Wat te doen in Ghana” staat er vol mee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellen (@ellenbaby89) on

Een dagtrip naar Aburi

In Aburi vind je de Botanical Gardens, waar je een tour kunt nemen en leert over de verschillende bomen en planten. Bovenstaande foto is genomen bij Hillburi, waar je dit zwembad met fantastisch uitzicht vind. Aburi is een ideaal uitstapje vanuit Accra. Niet te ver (ongeveer een uur met de auto), en het voelt toch als een echte vakantie.

Op zoek naar accommodatie in Aburi? The Tree House klinkt als je beste optie!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roselyn Ashkar ???? (@roselyn_ashkar) on

Het populaire natuurgebied buiten Accra: Shai Hills

Shai Hills is in korte tijd heel populair geworden als dagtrip vanuit Accra. Op 50 kilometer van de hoofdstad vind je die prachtige gebied waar je verschillende soorten vogels en andere dieren kunt spotten. Als je meer tijd hebt kun je doorrijden naar Dodowa, waar je de Tsenku waterval kunt bezoeken.

Wil je meer weten over reizen naar Ghana?

Ik kan je helpen! Sinds 2013 reis ik tussen Ghana en Nederland, en sinds september 2019 woon ik in Ghana om vanuit hier mijn reisbureau te runnen. Vraag nu een gratis adviescall aan, of download mijn gratis reisroute van Accra naar Cape Coast.

Meer weten over mijn leven in Ghana? Volg me op Youtube. Ik upload elke woensdag mijn weekvlog, en af en toe een vlog over reizen in Ghana, wonen in Ghana, cultuurverschillen en meer.