Heimwee? Ghanees eten in Nederland

Ben je op zoek naar Ghanees eten in Nederland? Er zijn zeker opties, vooral in de Randstad en westen van het land. Het eventuele reizen is het helemaal waard. Ik deel een paar restaurants.

Ghanees eten in Amsterdam

African Kitchen

Bij dit restaurant staan onder andere op het menu verschillen soepen, yam, akara balls (bonen) en rijst. Dit restaurant is opgericht om Afrikaans eten te promoten, zodat meer mensen van dit eten af weten. Breng dus vooral je vrienden en familie mee.

Lomnava Kenkey House

In Amsterdam Zuid-Oost vind je het Lomnava Kenkey House. Het ziet er zelfs uit als de “container restaurants en winkels” die je uit Ghana kent (of nog gaat ontdekken). Op het menu vind je uiteraard kenkey, maar ook fried plantain, jollof en banku. Je kunt hier ook een voorraad shito inslaan, om thuis te gebruiken.

Het blog Mooncake schreef een uitgebreide recensie over dit restaurant.

GoldCoast Kitchen

Dit restaurant is onderdeel van het foodcourt World of Food, waar je nog veel meer eten van over de hele wereld vindt. Sarah en Ernest zijn de eigenaren van GoldCoast Kitchen. Ik ben zelf twee (of drie?) keer bij hen gaan eten, en het eten is super lekker (en veel!). Ik at beide keren jollof rice, en je kunt zelfs een flesje Alvaro bestellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer – the Ghana traveller (@jennyfah.child) on

Ghanees eten in Rotterdam

Mama Essi

Het eerste Ghanese restaurant in Nederland dat ik bezocht was Mama Essi. Hier kun je genieten van jollof, waakye, fufu en meer. Je kunt er zelfs Club Beer of Fanta uit Ghana (dit smaakt heel anders dan in Nederland!) bij bestellen. Aanrader!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mama Essi Rotterdam (@mamaessirestaurant) on

Ghanees eten in Den Haag

Swingin Safari

In Den Haag kun je Ghanees eten bij Swingin Safari. Dit restaurant serveert onder andere Ghanese light soup, kontomire (een gerecht met een soort spinazie) en jollof rice. Qua drink kies je bijvoorbeeld Ghanese Fanta (nogmaals, die is echt anders!) en SuperMalt.

Ataro’s Food and Spices

Stiekem is dit niet echt een restaurant, maar je kunt hier bijvoorbeeld wel je jollof spices halen. Dan kun je dat lekkere rijstgerecht nog eens thuis namaken. Nog niet zo’n ster in koken (ik!), kijk dan eens naar de (online) kooklessen.

Meer weten over Ghanees eten?

Eerder schreef ik een artikel over kookboeken met Ghanees eten, en ook over het eten zelf. Moon and Star Guesthouse (een van mijn favoriete hotels in Ghana) heeft diverse artikelen over wat je in Ghana kunt eten.

En natuurlijk hoop ik je binnenkort te kunnen verwelkomen bij één van onze food tours. Ben je je aan het inlezen op een reis naar Ghana? Vraag een gratis call aan, zodat ik je kan helpen met al je vragen.