Goedkoop op safari in Afrika

Wil jij goedkoop op safari in Afrika? Dan moet je in Ghana zijn. In het noorden van het land kun je namelijk olifanten (en andere dieren) in het wild spotten. En voor €7 per persoon is dat geregeld. Hoe? Je leest het in dit artikel.

Goedkoop op safari in Afrika

Goedkoop op safari in Afrika (Ghana)

De meeste mensen gaan naar Afrika omdat ze op safari willen en wilde dieren willen spotten. En een safari is niet goedkoop! In Ghana kun je nog wél goedkoop op safari. Helaas kun je niet de volledige big five afvinken, maar dat wordt goedgemaakt doordat een safari in Mole National Park echt een autentieke ervaring is.

Ik persoonlijk vind Mole een fantastische reisbestemming, omdat het er niet zo druk is. Nu is dat in Ghana eigenlijk overal wel zo (de massa heeft Ghana nog niet bereikt), maar in Mole heeft dat nog meer voordelen. Je gaat namelijk niet met hordes auto’s tegelijk op safari. Ik ben nu twee keer in het park geweest, en tijdens de jeepsafari gingen er twee auto’s door het park en allebei via een andere weg. Natuurlijk hielden de rangers wel contact over waar we olifanten konden zien. Het was alleen absoluut niet zo dat we met honderden mensen naar één olifant stonden te kijken.

Goedkoop op safari in Afrika

De olifanten leven dus in hun natuurlijke omgeving, en de mens is er te gast. Het kan zijn dat je helemaal geen olifant gaat zien. Vooral in het regenseizoen is de kans kleiner, dan verspreiden de olifanten zich meer uit over het park. Dat is jammer, maar voor mij ook “part of the adventure”.

Kosten safari in Ghana

Bij aankomst van het park betaal je €7 entreekosten (volwassene, geen Ghanees). Voor de jeepsafari betaal je €1,50 per persoon per uur voor de ranger/gids. De safari duurt twee uur, en kun je verlengen per uur mocht je dat willen. Daarnaast betaal je ook in totaal €31 per jeep. Een jeep is voor acht personen, dus €31/8=€4 per persoon. Na de twee uur kost de jeep €16 per uur dat je extra wilt rijden. Als je niet met acht personen bent, komen er gewoon mensen die je (nog) niet kent in de jeep zitten. Vaak vertrek je dus met acht personen in een jeep.

In totaal (zonder entreekosten) kun je dus voor €7 per persoon op safari in Mole National Park.

Goedkoop op safari in Afrika

Naast de jeepsafari kun je ook een wandelsafari doen. Deze kost 1,50€ per uur, en je doet ‘m vroeg in de morgen.

> Meer budget overnachtingen in Ghana vind je hier

Note: wisselkoers 14/7/2020, de koers kan inmiddels afwijken. Prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van Mole Motel.

Overnachten in Mole National Park

In het park zijn twee hotels: Mole Motel en Zaina Lodge. De eerste is de budget optie, de tweede de luxe optie.

Buiten het park kun je ook overnachten in Larabanga of Damango, bijvoorbeeld bij het Belgha Hostel.

Goedkoop op safari in Afrika
Zaina Lodge

 

 

Goedkoop op safari in Afrika

Dieren spotten

Zoals gezegd kun je dus olifanten spotten in Mole National Park. Andere dieren die je kunt zien zijn onder andere vogels, antilopen, bavianen en wrattenzwijnen. Tip: sluit ramen en deuren van je kamer goed, want de apen komen gewoon binnen. Ze kunnen zelfs op je deur kloppen zodat je open doet!

Goedkoop op safari in Afrika

Reizen naar Mole National Park

Mole National Park ligt in de Northern Region. Je kunt het park bereiken vanaf Tamale met de trotro naar Wa. Stop in Larabanga en neem een taxi or motor naar het park. Als je uit het zuiden komt neem je de bus naar Tamale en stop je in Damango, vanaf daar neem je de taxi naar Larabanga.

Als je met de auto komt of de reis in tweeën wilt breken (het is nogal een zit), dan kun je op de route overnachten bij Moon and Star Guesthouse in Banko, Ashanti Region. 

Andere bezienswaardigheden in de omgeving

Naast de jeep- en wandelsafari zijn er nog meer dingen in en om Mole die je kunt doen. Er is een nachtsafari, je kunt zwemmen in Mole Motel en Zaina Lodge en je kunt Mognori Village bezoeken.

In Larabanga bezoek je de moskee, en neem een drankje bij Belgha Hostel. Je kunt je trip verlengen door te reizen naar Wa, Wechiau Hippo Sanctuary en Tamale.

Goedkoop op safari in Afrika

Hulp nodig bij het regelen van een goedkope safari?

Ik help je graag met je bezoek aan Mole National Park. Stuur me een email voor de mogelijkheden. Samen maken we jouw ideale reisroute door Ghana.

> Ben je op zoek naar meer inspiratie voor jouw reis? Bestel mijn Nederlandstalige ebook: Wat te doen in Ghana. Het ebook bevat mijn aanraders voor hotels en restaurants in Ghana, reisroutes en reisadvies.