Ghanees uit eten in Nederland

Ghanees uit eten in Nederland kun je niet vaak genoeg doen. Helemaal in de tijd waar we nu leven, kun je vast wel een Ghanese maaltijd gebruiken om herinneringen op te halen of deze nieuwe keuken te ontdekken. En gelukkig bestaan er afhaalmaaltijden. In dit artikel lees je over Ghanese restaurants in Nederland die nog niet eerder op dit blog zijn verschenen.

Vegetarisch eten in Ghana

Waar kun je Ghanees uit eten in Nederland?

Al eerder verscheen dit blog over Ghanees eten in Nederland, en ik schreef ook al eerder over een paar Ghanese gerechten. Inmiddels zijn er nieuwe restaurants! Of in ieder geval ze zijn nog niet op dit blog verschenen.

NOTE: Dit artikel is geschreven op 21 november 2020, het zou kunnen dat onderstaande restaurants tijdelijks gesloten zijn door de pandemie.

Ghanees uit eten in Amsterdam

Bij Restaurant MOMI in Bullewijk maak je een keuze uit onder andere banku, jollof, waakye, fufu (zaterdag) en omo tuo (zondag). MOMI is een restaurant van mid-luxe level, en alleen geopend in het weekend.

Ghanees uit eten in Almere

In Almere vond ik restaurants waar ik in ieder geval nooit eerder van heb gehoord. Grote dank aan Jolanda Mensah van Samen Twi Leren die dit soort belangrijke informatie op Instagram deelt!

Een van de restaurants die ik via haar ontdekte is Mama Africas. Hun concept is het kiezen van rijst en twee bijgerechten, et voila. Ik zou gaan voor jollof met plantain en corn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mama Africa’s Kitchen (@mamafricas)

Jollof is een van mijn favoriete gerechten in Ghana, dus een restaurant met de naam The Jollof Place moet ik echt gaan bezoeken als ik weer in Nederland ben. Anders dan de naam doet vermoeden serveren ze veel meer dan alleen jollof.

Dan de laatste ontdekking voor nu: Ma Vida’s Ghanaian Cuisine. Ook hier op het menu alles wat je mist uit Ghana, of wilt ontdekken voordat je op het vliegtuig stapt. Fufu, kenkey, ampesi en gari and beans. Het staat allemaal op het menu. Mijn oog valt vooral op: Fan Milk. De ijsjes in een zakje die je overal op straat in Ghana kunt kopen. Alleen daarom zou ik al naar dit restaurant gaan.

 

Ghanees leren koken

Wil je liever Ghanees leren koken in Ghana? Samen met mijn lokale partners en tour guides organiseer ik food tours in Ghana. Je kunt kiezen voor vlees/vis of vega(n) (of een combinatie), en verschillende lengtes van de tour.

Nog meer over eten!

Heb je specifieke vragen over het eten in Ghana? Wil je weten of vegetarisch of vegan eten mogelijk is? Of heb je bepaalde allergiën? Stuur me een e-mail en ik help je verder.