Twi leren in Ghana: Language Café Accra

Wil jij Twi leren in Ghana? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik ben namelijk net een nieuw concept begonnen: Language Café Accra. Dit zijn offline meetings waarbij je samen met native volunteers je taalvaardigheid kunt verbeteren en nieuwe woorden leert in een informele setting. Je leest er meer over in dit artikel.

Welke talen spreken ze in Ghana

Wat is Language Café Accra?

In juni 2020 ben ik op het idee gekomen om Language Café Accra te starten. Ik was aan het bedenken hoe ik enerzijds Frans en Twi kon leren en oefenen, en anderzijds nieuwe mensen kon leren kennen. Door die twee te combineren kwam daar LCA uit: offline meetings waarbij je je taalvaardigheid kan verbeteren door met mensen te praten die de taal al spreken.

Om naar de meetings te komen moet je lid zijn van de Facebook groep. Hierin deel ik de data voor offline meetings en leer je de andere leden alvast kennen.

Hoe ga je Twi leren?

LCA is eigenlijk geen taalcursus, maar een informele meeting waarin je je Twi kennis gaat toepassen en verbeteren. Elke meeting wordt gehost door een native Twi spreker, en samen met native vrijwilligers wordt de meeting ingevuld.

Een meeting begint met voorstellen in het Twi, en vervolgens wordt er een ijsbreker gegeven. Hierna is het de bedoeling dat iedereen op een casual manier gaat praten, alsof je echt in een café bent. Iedereen weet dat je de taal aan het oefenen bent, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de fouten die je maakt. De vrijwilligers zijn er juist om je te helpen.

Naast dat je dus Twi gaat oefenen, leer je direct ook een heleboel nieuwe mensen kennen. Super handig voor wanneer je net verhuisd bent naar de stad, of misschien op zoek bent naar een reismaatje.

Voor wie is het?

De meetings zijn voor iedereen die Twi wilt oefenen. Het is handig als je al de basis weet, maar we zorgen ervoor dat er woordenlijsten liggen zodat je in ieder geval een paar woordjes kent.

Het leuke aan de meetings is dat iedereen welkom is. Ik hoop heel erg dat er een mooie mix tussen bijvoorbeeld buitenlandse expats en Ghanese studenten ontstaat.

Wanneer is het?

In de Facebook groep kun je de precieze data vinden. Het streven is om om de week een nieuwe meet up te organiseren. Goed om te weten is dat er een kleine bijdrage wordt gevraagd. Deze bijdrage wordt gebruikt om bijvoorbeeld leermaterialen aan te schaffen. In de toekomst hoop ik de vrijwilligers in ieder geval transportkosten te kunnen vergoeden.

De bijdrage is gebaseerd op het ‘pay as you can’-principe. Als iemand die het kan missen een iets hoger bedrag betaald, zorgt diegene ervoor dat iemand met minder financiële middelen ook kan deelnemen. Zo blijft het voor iedereen toegankelijk.

Waar is het?

De meetings worden gehouden in het Go Bike Café, Impact Hub Osu.

Een andere taal oefenen

LCA is niet alleen voor Twi! Ik hoop snel uit te kunnen breiden naar andere talen, en ook naar andere locaties.

Meer weten over reizen in Ghana

Wil je meer eten over reizen naar Ghana? Stuur me een email of vraag een gratis inspiratiegesprek aan. Je kunt ook mijn ebook aanschaffen met alle informatie die je nodig hebt voor je naar Ghana reist. Onder andere visumaanvraag tips, hoe boek je een goed hotel, een paklijst en mijn favoriete hotels en restaurants komen aan bod.