Persoonlijke update: een jaar geen nieuwe blog uit Ghana?!

Het is weer eens tijd voor een nieuwe persoonlijke update uit Ghana. Het is namelijk al bijna een jaar geleden dat ik iets van mij liet horen via deze website… en er is een boel veranderd!

Reizen door Ghana

Het laatste dat je van mij gehoord hebt, is de rondreis van 11 dagen die ik vorig jaar augustus heb gemaakt. Sindsdien heb ik nog veel meer gereisd door Ghana. Met mijn organisatie Language Caf├ę Accra ben ik onder andere naar Senya Bereku, de beads factory, Boti Falls, (uiteraard!) Busua, Butre en Ghana Meet Me There geweest.

We hebben nog veel meer reizen op de planning staan, en sinds dit jaar heb ik een “Travel Host” die de begeleiding op de reis voor mij overneemt wanneer ik niet mee ga. Dat is de laatste paar maanden nogal vaak voorgekomen, maar daarover later meer.

Ben je in Ghana en wil je graag met andere mensen reizen? Onze tours zijn daar heel geschikt voor! Het startpunt is Accra, en vanuit daar bezoeken we allerlei bestemmingen in Ghana. De hele dag of het hele weekend is helemaal georganiseerd, inclusief vervoer, accommodatie, eten, bezienswaardigheden en activiteiten. Ideaal voor als je hier wil reizen maar niet alleen wil, of niet helemaal weet hoe en wat. Je checkt de komende reizen hier.

 

 

Accommodatie in Accra

Vanaf september zijn we begonnen met het verhuren van de twee kamers in ons apartement. De meeste boekingen komen via Airbnb en via mond tot mond reclame.

Inmiddels hebben we gasten van over de hele wereld gehad, sommigen blijven lang (het record: twee maanden!), anderen slechts een nacht voor ze weer verder reizen. Het bevalt ons heel goed, en het maakt het mogelijk dat we in ons apartement kunnen blijven wonen ­čÖé

Je vindt onze kamers op Airbnb hier: kamer 1, kamer 2.

 

Een baby!

Dan nu de reden waarom ik even niet meer zoveel reis: in juni zijn wij ouders geworden van onze dochter! De focus ligt nu dus even op haar en ons nieuwe leven met een kleine baby. Natuurlijk hoop ik dat ze het reizen door Ghana (en verder!) net zo leuk vind als ik, misschien neemt zij ooit wat tours voor me over…

 

Mocht je de afgelopen tijd gemaild hebben en geen snelle respons hebben gehad, dan weet je nu wel waar dat door kwam. Het is nog steeds chaotisch bij ons thuis, maar langzaamaan pak ik mijn werkzaamheden weer op (en ik krijg nog altijd mails van mensen die naar Ghana komen, heel leuk!). Het is de bedoeling dat ik ook op deze website weer wat actiever word, en hopelijk snel weer ga reizen. Er is nog zoveel te ontdekken in Ghana! En nu met een baby kan ik ook eindelijk iets gaan zeggen over kindvriendelijke tripjes.

 

Vragen over reizen naar Ghana? Mail me op jennifer@theghanatraveller.com en ik probeer zo snel mogelijk terug te mailen.