Broodnodige update! Hoe is het leven in Ghana?

Hoe is het leven in Ghana? Ja dat is alweer even geleden, en in de laatste persoonlijke update zei ik zelfs hetzelfde. Ik ben vreselijk druk geweest met allemaal andere dingen, maar het wordt de hoogste tijd deze website ook weer een nieuwe leven in te blazen.

Surfing in Ghana

Foto door Henry V

We zijn verhuisd!

Yes, dit is eindelijk gebeurd. Na twee jaar in ons piepkleine apartement (en… we hebben zelfs gezinsuitbreiding waarover later meer) waren we er zat van. Daar bovenop kwam ook nog dat we in het droogteseizoen amper water hadden, en in het regenseizoen juist te veel (iets met veel regen en overstromingen). Het werd gewoon te klein, en dat was vooral niet helpend voor mijn mentale gemoedstoestand.

We zijn ongeveer vijf minuten verderop gaan wonen, in dezelfde wijk dus. Ik kan gewoon nog lopend naar de winkels en restaurants waar ik al graag heen ging. Ideaal!

Wat ook ideaal is, is de ruimte die we nu hebben. We hebben drie slaapkamers met eigen badkamer, een ruime keuken, een woonkamer (die hadden we niet!) en zelfs een balkon. Op dit moment zijn we bezig met het inrichten van het apartement (het is nogal leeg nu…) en dan zetten we twee kamers op Airbnb voor lang- en kort verhuur. Daar volgt uiteraard nog een update over. Hou het vooral in je achterhoofd als je op zoek bent naar accommodatie in Accra.

Gezinsuitbreiding in Accra

Nee, het is niet wat je denkt. We hebben een hond! Vlak voor Pasen is Winter bij ons gekomen. Ze is nu ongeveer vijf maanden oud, een schatje maar ook erg actief.

Hond in Accra

Activiteiten in Accra

Met Language Café Accra gaat het goed. We groeien elke week en hebben op dit moment negen talen die je kunt komen oefenen. Inmiddels is het een hele populaire en goede manier om nieuwe mensen in Accra te leren kennen.

Sinds september organiseer ik elke laatste zondag van de maand een potluck waar iedereen elkaar kan ontmoeten, samen eet en spelletjes speelt. Ik ben ook van plan meer activiteiten te organiseren die raken aan talen en culturen.

Dixcove in Ghana

Foto door Henry V

Tours in Ghana

En de tours natuurlijk… Met Language Café Accra doe ik inmiddels ook tours en dat gaat erg goed. In 2022 zijn we tot nu toe naar Busua (twee keer), Eastern Region, Mole National Park/Ashanti Region, Shai Hills en Kwahu geweest.

Ook krijg ik via de mail weer steeds vaker nieuwe aanvragen voor reizen van mensen die naar Ghana komen. En… ik heb natuurlijk mijn Nederlands– en Engelstalige ebooks die ondanks mijn barslechte promotie goed verkopen.

Meer weten over wonen of reizen in Ghana?

Stuur me een mail en we kunnen even (video)bellen 🙂 jennifer@theghanatraveller.com