Je visum verlengen in Ghana

Als je langere tijd in Ghana verblijft, moet je je visum gaan verlengen. Na hoeveel dagen precies is afhankelijk van hoeveel dagen erin je paspoort staan. Maar hoe werkt dat nou precies?

Voorbereidingen reis naar Ghana

Hoeveel dagen mag je in Ghana blijven

Je hebt waarschijnlijk een visum aangevraagd dat voor drie maanden is. Om te beginnen betekent die “drie maanden” niet dat je drie maanden mag blijven. Het betekent dat je binnen drie maanden Ghana moet betreden, of je visum komt te vervallen. Hoeveel dagen je echt mag blijven, wordt in je visum gestempeld bij de immigration service op het vliegveld.

Dit aantal dagen is waarschijnlijk 30 of 60 dagen, ook afhankelijk van hoe lang je blijft (aan de hand van je vliegticket). Binnen deze 30 of 60 dagen moet je je visum dus gaan verlengen, of het land verlaten.

Waar moet je je visum verlengen

Het verlengen van je visum doe je bij een immigration office. Ik heb zelf ervaring met het verlengen in Kumasi en Accra, maar elke grote(re) stad heeft een immigration office. Je hebt geen afspraak nodig om je visum te verlengen. Probeer wel zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je vermijdt dat je tijdens lunchtijd komt.

Wat moet je meenemen om te verlengen

Uiteraard heb je je paspoort nodig. Daarnaast heb je ook twee pasfoto’s, je vliegticket met uitreisdatum, een aanvraagbrief van jezelf en (eventueel) een brief waarom je langer moet blijven. Die laatste is nodig wanneer je vrijwilligerswerk doet, en hoef je niet te hebben als je je toeristenvisum wilt verlengen.

In de aanvraagbrief schrijf je letterlijk wie je bent en wat je komt doen (je visum verlengen). Stuur me een mailtje als je hier graag een voorbeeld van ziet. Zoals altijd neem je ook weer je dosis geduld en humor mee. Je gaat het misschien nog hard nodig hebben.

Op het kantoor moet je een formulier invullen ongeveer gelijk aan het formulier dat je ingevuld hebt tijdens de aanvraag van je visum. Neem dus een kopie van dat ingevulde formulier mee.

Hoeveel kost het verlengen van een visum in Ghana

Het verlengen van je visum kost 50GHS per maand. Je krijgt hiervoor een receipt.

Wanneer kan je je visum ophalen

Het je afhankelijk van het kantoor wanneer je je visum klaar is. Over het algemeen kun je zeven tot tien dagen later terugkomen. Mocht er iets mis zijn met je document word je gebeld en moet je het gereed maken en komen brengen. Vanaf dan gaan de zeven tot tien dagen weer opnieuw in.

Hulp nodig bij het verlengen van je visum?

Neem contact met me op, en dan kijk ik met je mee. Op zoek naar inspiratie voor je reis naar Ghana? Ik schreef een ebook met 40+ van mijn favoriete spots in het hele land. Kom je er niet uit met je reisplanning? Laat me je helpen! Ik reis naar Ghana sinds 2013, en heb inmiddels bijna het hele land gezien.