5x tweepersoonskamers in Ghana onder 20€

Accommodatie in Ghana kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Omdat er weinig concurrentie is, zijn sommige hotels vrij prijzig voor wat je er voor terug krijgt. Toch zijn er ook genoeg budget opties. Ik deel vijf kamers onder de 20€ met je.

Budget accommodatie vlakbij Kumasi Ghana

Stumble Inn | Elmina

Wil je Elmina Castle bezoeken? Een goedkope kamer vind je bij Stumble Inn. Er zijn verschillende soorten kamers, van clay huts tot een boomhut.

Een goede indruk van deze lodge vind je in de video van Lorie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by StumbleInnGhana (@stumbleinnghana) on

 

Scorpion Hill Lodge | Busua

Een van mijn favoriete stranden is Busua Beach. Je kunt hier van alles doen, maar je kunt hier vooral comfortabel toch goedkoop verblijven. Bij Scorpion Lodge kun je een tweepersoonskamer boeken voor minder dan 20€ per nacht, inclusief ontbijt (en tegen betaling wifi). De lodge bevindt zich bijna op het strand (alleen over de lagoon oversteken en je bent er), en heeft zelf een mooie tuin met hangmatten waar je je heel prima kunt vermaken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer – the Ghana traveller (@jennyfah.child) on

EMO House | Kpando

In de Volta Region kun je een budget kamer boeken bij EMO House in Kpando. Vanuit deze accommodatie kun je gemakkelijk alle hoogtepunten in de Volta Region bezoeken. Ook worden de inkomsten van het guesthouse gebruikt om een NGO te steunen. Je kunt ook fantastisch eten bij EMO House.

Naast de accommodatie in Kpando, biedt EMO ook een kamer aan in Logba Tota. Dit is een klein dorp in de bergen. De kamers is simpel en je moet zelf wat ingrediënten voor je avondeten meenemen maar het is sinds ik er ben geweest een van mijn nieuwe favoriete plekken in Ghana.

Moon and Star Guesthouse | Banko

Uiteraard kan Moon and Star Guesthouse niet ontbreken in dit lijstje. En eigenlijk speel ik een beetje vals, aangezien je bij dit guesthouse per persoon betaalt en niet per kamer. Hopelijk kan ik het goedmaken door te zeggen dat het eten hier fantastisch is. En je kunt zowel actief dingen doen in de omgeving als lekker relaxen in de tuin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moon&Star Guesthouse Ghana (@moonstarguesthouse) on

 

Green Leaf Hotel | Accra

In Accra goedkope privékamers vinden lijkt al helemaal onmogelijk. Maar toch heb ik iets voor je gevonden! Green Leaf Hotel is op loopafstand van Oxford Street Osu. De kamers zijn simpel, de service verre van uitmuntend en zorg ervoor dat je je waardevolle spullen meeneemt als je de kamer verlaat. Verder een prima plek om (voor een korte periode) goedkoop te verblijven in Accra.

Heb je hulp nodig voor het plannen van jouw reis naar Ghana?

In 2013 ben ik voor het eerst naar Ghana gegaan, en heb ik ontzettend veel door het land gereisd. Ik kan je helpen met voorbereidingen, vliegtickets boeken, goede accommodatie vinden, je hele reis plannen, een auto voor je huren en een reis inclusief gids voor je organiseren. Door mijn netwerk in Ghana kan ik je vast en zeker helpen. Stuur me gerust een mailtje met je vraag!