Remote werken in Ghana: waar kan dit?

Ben je geïnteresseerd in remote werken vanuit Ghana? Sinds enkele weken krijg ik regelmatig vragen over remote werken in Ghana. In dit artikel lees je mijn suggesties voor goede locaties!

Tips om Twi te leren

Is het veilig om nu naar Ghana te gaan?

Ondanks dat ik natuurlijk heel graag wil dat je naar Ghana komt (bijvoorbeeld om een van mijn tours te doen!), voelt het ook niet goed om helemaal aan te moedigen om hierheen te komen. In Ghana gaat het vrij goed met de virus ontwikkelingen. Er zijn nog weinig actieve cases. Er zijn gelukkig weinig mensen overleden. En dat willen we natuurlijk graag zo houden.

Het is belangrijk om te weten dat je voor dat je Ghana binnenkomt eerst twee testen met een negatieve uitslag hebt gedaan. Sinds het vliegveld weer open is, zijn de cases niet buiten proportioneel verhoogd dus dit beleid lijkt te werken.

In het land zelf dien je je ook aan de lokale maatregelen te houden. Dit betekent dat je een mondkapje moet dragen, zoveel mogelijk afstand houdt, je handen wast en je temperatuur bij hotels, restaurants en winkels wordt gemeten.

Enerzijds zeg ik dus JA! kom naar Ghana want we hebben de inkomsten hard nodig. Anderzijds vind ik het ook een lastige kwestie, want het gaat nu zo slecht in Europa en dat kunnen we hier absoluut niet gebruiken.

Ik wil toch remote werken vanuit Ghana…

Waarschijnlijk denk je ‘Als ik vanuit huis moet werken, kan ik net zo goed vanuit Ghana werken’, en als je dan toch hebt besloten om hierheen te komen zorg er dan op z’n minst voor dat je zo lokaal mogelijk leeft zodat de mensen er echt iets aan hebben.

Reis dus met de trotro of taxi, eet in kleine restaurants, slaap bij hotels van Ghanese eigenaren (of buitenlanders die het geld in hun community investeren) en koop je souveniers zo rechtstreeks van de maker.

En waar verblijf ik dan?

Nou wat dacht je bijvoorbeeld van bij Kokrobitey Institute in Kokrobite? Voor 2,80€ per dag maak je hier gebruik van de wifi, krijg je een bureau en stoel en kun je pauze houden in de prachtige tuin. Overnachten kan ook. Voor lang verblijf kun je een customized price krijgen. Neem contact op via Instagram voor meer informatie.

Blijf je liever in Accra? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Impact Hub Accra en BaseCamp Initiative. Je kunt een hotel boeken in de stad, en dagelijks naar een van deze co-working spaces gaan alsof je wél echt naar kantoor moet komen.

Natuurlijk zijn de hotels die ik eerder aanraadde voor digitals nomads ook uitermate geschikt. En al deze plekken zijn natuurlijk ook heel geschikt voor als je al in Ghana bent en je kantoor eens wilt verplaatsen.

Wat als ik letterlijk iets meer remote wil?

Wil je verder weg van de grote stad? Zelfs dat kan. De kans dat je een hotel vindt vind gratis, goedwerkend internet is klein maar zelfs daar is een oplossing voor. Je kunt met een lokale sim voor relatief weinig geld een hele grote data bundle kopen. Afhankelijk van de proviver die je gebruikt, kun je dus overal op internet.

Zoek dus wat leuke hotels voor jezelf uit in mijn ebook Wat te doen in Ghana, bel het hotel op en vraag naar de coverage van elke telefoonprovider en maak je keuze!

Meer weten over reizen in Ghana

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht over remote werken in Ghana? Stuur me een mail en dan help ik je verder. Je kunt ook een gratis adviesgesprek aanvragen als je al iets beter weet wat je wilt komen doen in Ghana. Ik heb je op weg naar een reis door Ghana.

In 2013 ben ik voor het eerst in Ghana geweest, tot 2019 reis ik tussen Nederland en Ghana. Want nu woon ik in Ghana! Hoe me dat af gaat en andere reis- en woontips kun je volgen op mijn Youtube kanaal Reizen Ghana.