Leuke dingen met kinderen: Legon Botanical Gardens in Accra

Follow my blog with Bloglovin

Op vakantie naar Ghana met je kinderen is een heel goed idee! Je kunt je kinderen dingen laten zien die ze waarschijnlijk alleen uit boeken kennen (bergen, watervallen, savanna, wilde olifanten…). Ze kunnen ook kennismaken met een nieuwe cultuur, nieuwe eetgewoonte en gewoon een heel andere manier van leven.

Een reis naar Ghana begint vaak in Accra, de hoofdstad. De dag na een lange dag reizen moeten je kinderen vast hun energie kwijt, en dat kan zeker in Legon Botanical Gardens in Accra.

Entrance Legon Botanical Gardens Accra Ghana

Waar is Legon Botanical Gardens?

Legon Botanical Gardens is gelegen aan de Haatso – Atomic Road in Accra. Het ligt vlakbij de University of Ghana. De Gardens is een groot park, waar je rustig kunt rondlopen en activiteiten kunt doen (met je kinderen!).

Je kunt de Gardens bereiken met je eigen auto, UBER of met het openbaar vervoer.

Prijzen

De toegangsprijs voor de Gardens is 10GHS (minder dan 2EUR, maart 2020) per persoon. Voor kinderen betaal je 25GHS wanneer ze in de speeltuin willen spelen. Voor de overige activiteiten (zie ‘wat is hier te doen’ hieronder), betaal je apart. De hele prijslijst vind je op de website van de Gardens.

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Openingstijden

Het park is zeven dagen per week open. Van maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend en feestdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur. Houd er rekening mee dat op maandag en dinsdag de meeste extra activiteiten (m.u.v. de speeltuin) gesloten zijn.

Wat is hier te doen

De speeltuin is al eerder genoemd natuurlijk. Hier kunnen je kinderen lekker rennen, klimmen, schommelen, springen. Noem het maar op. Een nadeel van de speeltuin is wel dat ie net gebouwd is. De bomen die voor schaduw moeten zorgen, zijn nog niet helemaal volgroeid en doen hun werk nog niet zo goed. Neem dus voldoende bescherming mee tegen de zon, en houd genoeg pauzes. In het park kun je drinken en ijsjes kopen, eten moet je zelf meenemen.

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Andere activiteiten in het park zijn de canopy walk, een bootrip over het meer en een high rope course. Je kunt dus ook een wandeling maken door het park. Al met al kan je hier best een middag (of ochtend) zoet zijn. En na al dat gewandel en gespeel kun je tegenover de Gardens naar de KFC gaan om de reserves weer aan te vullen… of naar het restaurant naast de ingang.

Meer informatie vind je op de website van Legon Botanical Gardens.

Legon Botanical Gardens Accra Ghana Wat te doen met kinderen

Kan ik je helpen met je reis naar Ghana?

Ik kan me voorstellen dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen met het plannen van je reis. Boek daarom nu mijn GRATIS travel call. Ik beantwoord in 25 minuten alle vragen die je hebt. Ben je op zoek naar een reisroute? Download mijn gratis reisroute of laat me je helpen jouw ideale reisroute samen te stellen.

Wil je naar de Legon Botanical Gardens maar weet je niet waar je moet verblijven in Accra? Of wat je nog meer kunt doen in Ghana? Ik schreef een ebook met 40+ van mijn favourite spots.