Weekendje weg aan zee: bezoek Kokrobite

Kokrobite is de ideale strandbestemming voor een weekendje weg in Ghana. Het dorp ligt aan zee, kent diverse clubs, restaurants en hotels en het is ongeveer een uur rijden vanaf Accra. Wat je kunt doen in Kokrobite lees je in dit blog.

Wat te doen in Kokrobite

Waar is Kokrobite

Kokrobite is in de Greater Accra Region in Ghana, op ongeveer een uur rijden vanaf Accra. De ideale bestemming voor een weekend weg. Met het openbaar vervoer neem je een trotro in de richting van Kasoa, en ga je eruit bij Old Barrier. Vanaf daar neem je een gedeelde taxi naar Kokrobite.

Met eigen vervoer reis je in de richting van Kasoa, en neem je de afslag links bij Old Barrier. Je volgt de weg tot je bij je hotel bent.

Na een paar dagen in Kokrobite vervolg je je reis bijvoorbeeld richting Winneba en Cape Coast.

Wat te doen in Kokrobite

Zoals gezegd ligt Kokrobite aan het strand. Vroeg in de ochtend kun je zien hoe de vissers hun boten met vis het strand opladen. Daarna neem je zelf een duik in het verfrissende water.

In Kokrobite kun je via de surfsschool Mr Brights leren hoe je moet surfen, maak een wandeling over het strand of bezoek de vele souvenierswinkel in het dorp. Vraag gerust naar de mogelijkheden om een dans- of drumworkshop te krijgen.

Hotels in Kokrobite

Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over waar in Kokrobite je kunt overnachten. Het dorp is wat dat betreft een toeristenwahalla. Restaurants, resorts en hotels genoeg. Ik deel er een paar. Voor specifieke wensen kun je met het best een mail sturen.

Kokrobitey Institute

Ik begin met deze met een reden. Ik werk hier namelijk! Natuurlijk wil ik heel graag dat je eens een bezoekje komt brengen. Kokrobitey Institute werkt anders dan de meeste hotels. Je kunt namelijk niet zomaar bellen dat je een kamer wilt reserveren. We zijn alleen open wanneer we een speciaal programma hebben. Dit zijn meestal weekendprogramma’s waarbij je het hele weekend op onze campus verblijft en verschillende activiteiten doet (zoals yoga, zeep maken, naaien bijvoorbeeld).

Verder hebben wij op de campus behalve de kamers, het restaurant en de werkplaatsen voor workshops ook een zwembad, grote tuin, basketbalveld, volleybalveld, yoga centrum en een prachtige uitzicht over de zee.

Digital nomads en andere reizigers die even internet en een kantoor nodig hebben, kunnen onze co-working space gebruiken.

Volg onze Instagram pagina om te zien wanneer we een programma hebben.

 

Big Milly’s Backyard

Waarschijnlijk een van de bekendste hotels in Kokrobite (en misschien wel Ghana): Big Milly’s Backyard. In het weekend vinden hier de beroemde reggae avonden plaats.

Dagtrip vanuit Accra: Kokrobite

Dizzy Lizzie’s

Ook aan het strand: Dizzy Lizzie’s.

Dream Beach Resort

Voor een lager budget en simpele kamers moet je bij Dream Beach Resort zijn.

Kokrobite Gardens

Ook wel ‘the Italian Gardens’, gezien de maaltijden ze hier serveren. Kokrobite Gardens heeft comfortable kamers met prachtige designs, een zwembad en is op loopafstand van het strand.

Golden Lillies Gardens

Zoals de naam doet vermoeden heeft Golden Lillies Gardens een prachtige tuin, maar ook goed te eten en nette kamers.

Meer weten

Wil je meer weten wat je kunt doen in Kokrobite? Of meer informatie over de hotels? Vraag een gratis adviesgesprek aan, en ik help je op weg met jouw ideale reis naar Ghana. Ik schreef ook een ebook over mijn favorieten hotels in Ghana, reistips, een inpaklijst en nog veel meer.