Een reisdagboek voor tijdens je reis door Ghana

Tijdens mijn eerste reizen naar Ghana schreef ik braaf in mijn reisdagboek. Elke avond schreef ik een stukje in een schrift, zodat ik het later nog eens terug kan lezen. Nu doe ik dat niet meer, en eigenlijk is dat best wel jammer. Er gebeurt zoveel tijdens een reis, het is onmogelijk om je alles nog te herinneren. Schaf daarom vooral een reisdagboek aan!

Veilig reizen in Ghana

Dit is het reisdagboek dat ik in 2013 mee naar Ghana had. Ik gebruikte hem niet echt als een dagboek, meer als een boekje waar ik belangrijke informatie in schreef, bijvoorbeeld hoeveel geld er op mijn rekening stond (ik geen smartphone) en telefoonnummers. De jaren daarna heb ik dit boekje elke reis meegenomen, tot ik met zeer weinig bagage begon te reizen.

Ik vond dit reisdagboek vooral heel handig omdat er ruimte is voor adressen, een checklist, tijdtabel, een kaart en nog meer.

Net als het reisdagboek hierboven is dit meer dan een dagboek. Dat maakt voor mij ook het verschil tussen gewoon een schriftje, of echt een reisdagboek. Een reisdagboek voelt een beetje specialer, en je gaat tenslotte een bijzondere reis maken.

Ook dit dagboek heeft ruimte voor notities maar ook zaken die echt met reizen te maken hebben, bijvoorbeeld reisplannen.

Deze is wel een beetje anders, het is namelijk een interactief reisdagboek. Er is ruimte voor je eigen notities, reisplannen en zelfs om restaurants te recenseren maar het boek bevat ook opdrachten. Zo word je bijvoorbeeld uitgedaagd om eten te bestellen dat je normaal niet zou bestellen. Het boek neemt je mee op avontuur.

Zoals gezegd kun je gewoon niet onthouden wat je allemaal meemaakt in Ghana. Een week reizen kan voelen als een maand, zoveel is er gebeurd. Als je het allemaal terug wilt lezen (en opnieuw beleven) kun je al je avonturen kwijt in dit reisdagboek.

Handig aan dit reisdagboek lijkt me dat er een envelop in zit waar je bonnetjes en dergelijke kan bewaren. Dat soort stukjes papier zijn nou juist de leukste souvenirs van je reis.

Het Bucketlist boek voor op reis bevat 250 dingen die je op reis kunt doen. Er is ook ruimte om je foto’s te plakken en je eigen travel bucketlist bij te houden.

Zin om in je reisdagboek over Ghana te schrijven?

Nu ik dit schrijf zitten we nog midden in de Corona crisis. Reizen naar Ghana zit er dus nog even niet in, en je reisdagboek staat nog even te verstoffen in de kast. Gelukkig vind je op mijn blog genoeg inspiratie, en volg ook het Instagram account. Pre-order mijn Nederlandstalige ebook over reizen naar Ghana voor de beste spots en ander reisadvies.