Ontbijten in Accra

In Accra hoef je de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt, echt niet over te slaan. Er zijn goede plekken in Accra waar jij je dag goed kunt beginnen.

Breakfast to Breakfast

Deze plek is recentelijk geopend, en vind je in een van de zijstraten van Oxford Street in Osu. De ontbijtopties zijn eindeloos. Pannenkoeken, eieren, havermoutpap, wafels en toast. Roep het maar en zij hebben het. Deze plek is 24/7 geopend (vandaar ook de naam), dus naast ontbijt serveren ze ook de andere maaltijden van de dag.

Het personeel is erg vriendelijk, de achtergrondmuziek is soms best interessant te noemen en de plek is mooi aangekleed. Ja, we denken dat je dit wel leuk gaat vinden.

Kukun

Vlakbij Ako Adjei Park in Osu kom je een groot wit gebouw tegen. Dit is Kukun. Een plek waar je kunt werken, een drankje doen, je evenement laten plaatsen vinden of… genieten van een goed ontbijt. Op het menu staan bijvoorbeeld fruit salade, granola met Griekse yoghurt en toppings, avocado op brood en pannenkoeken. Je kunt een tafeltje binnen kiezen (met airconditioning!) or buiten plaatsnemen. Enjoy!

Theia Coffee House

Ook deze spot is recent geopend. Je vindt het vlakbij het vliegveld. Theia Coffee House is alles wat je nodig hebt. Toen wij foto’s van deze plek op Instagram zagen, zijn we meteen in de auto gestapt er heen gereden. Deze plek is fotogeniek! We waren ook niet teleurgesteld over het eten. Onze favorieten zijn de limonade en de brownies.

Cafe Kwae

Een andere spot vlakbij het vliegveld is Cafe Kwae. Het is de perfecte plek om eerst even te ontbijten, en vervolgens op je laptop aan het werk te gaan. De sfeer is open, hip en vriendelijk. Op het menu vind je verschillende sandwiches en wraps, maar ook yoghurt.

Vida e Caffe

You probably have seen the red signs all over the city. Vida e has more branches in Accra, and opened her first doors in Cape Town, South Africa. Enjoy the free wifi while you are working from your laptop or meeting up with friends. Or have breakfast. The options are endless, including coffee, (ice) tea and juices. Don’t forget to try the donuts. Also good to know, sustainability is important for Vide a. For example you will get compostable paper straws and you can bring your own reusable cup. Go check your nearest branch and enjoy your meal!

Waarschijnlijk komt je deze sport wel bekend voor. Vida e Caffe heeft verschillende branches in Accra. De nieuwste is te vinden op Oxford Street, Accra. Ze hebben hun deuren voor het eerst geopend in Kaapstad, Zuid Afrika.

Hier kun je gebruik maken van de gratis wifi, of afspreken met je vrienden. Of je kunt natuurlijk ontbijten. Er zijn diverse optie, inclusief koffie, (ijs)thee en juices. Vergeet vooral niet om de donuts te proberen. Ook goed om te weten: Vida e Caffe neemt duurzaamheid erg serieus.

Heb je al gezien dat wij een ebook hebben geschreven? Het is een verzameling van zes jaar door Ghana reizen, inclusief kortingscodes en andere extra’s. Wil je al meteen naar Ghana komen? Wij kunnen je helpen.