3 vegetarische restaurants in Accra

Je denkt misschien dat het moeilijk is om vegetarisch te eten in Ghana, maar niets is minder waar. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, daar gaan we het over hebben in een volgende post. Voor nu willen we drie restaurants in Accra met je delen. Hier hoef je je geen zorgen te maken over eventueel kip of vis dat in je eten is beland.

Mahorgany

Dit restaurant is te vinden in A&C shopping centre in East Legon. Er is op de eerste verdieping een soort food court, en dit restaurant is onze favoriet. Ze serveren geen simpele gerechten. Het eten is vers, misschien niet wat je in Ghana zou verwachten en erg lekker. Je kunt kiezen voor sandwiches, salades en burgers met daarbij natuurlijk een juice. Mahorgany verkoopt ook vegan yoghurt, en beautyproducten zoals deodorant.

Assase Pa restaurant

Na je bezoek aan Accra Arts Centre kun je meteen door lopen naar Assase Pa Restaurant. Ze serveren Ghanese gerechten, alleen dan helemaal vegetarisch. Het lijkt erop dat ze niet echt een menu hebben, dus vraag gerust wat ze er op voorraad is. Je gaat er geen spijt van hebben hier te eten.

Sunshine Salad Bar

Dit restaurant is niet 100% vegetarisch, maar ze hebben wel veel vegetarische opties. Ze serveren salades, wraps, roti, sandwiches, burgers en zelfs pizza. Je vindt het in Osu, vlakbij Firefly Club en Vienna Lounge. En ook dichtbij Pinocchio, dus als toetje kun je een ijsje nemen.

Wist je dat we ook food tours organiseren? We hebben een food tour speciaal voor vegetariërs, en onze andere tours kunnen op verzoek vegetarisch of vegan gemaakt worden.