Podcasts om te luisteren tijdens reizen door Ghana (of daarvoor)

Reizen door Ghana kost veel tijd, vooral als je met het openbaar vervoer reist. Ik gebruik deze tijd vaak om podcasts te luisteren. Het liefst luister ik podcasts waar ik ook van kan leren, bijvoorbeeld over feminisme, racism of white privilege. Mijn favorieten die ook nog eens handig zijn tijdens het reizen door Ghana lees je hier.

Engels

No White Saviors

Het gelijknamige Instagram account heeft nu ook een podcast waarin ze praten over het gevaar van witprivilege. Deze podcast (en het Instagram account) kun je goed gebruiken om je te verdiepen in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in het buitenland, wat en hoe je deelt op social media over je ervaring in Ghana (en elders) en hoe je de mensen in een land kunt steunen.

Good Ancestor Podcast

In deze podcast gaat Rachel Cargle in gesprek over onder andere duurzame mode, muziek en spiritualiteit. Voor meer verdieping in white supremacy bestel je het boek Me and White Supremacy.

Hope & Hard Pills

Een podcast over raciale rechtvaardigheid en sociale verandering.

How not to travel

In deze podcast leert Kiona ons hoe we ons moeten gedragen op reis. De eerste afleving gaat bijvoorbeeld over travel privilege. De afleveringen zijn niet te lang, en dus ideaal om even tussendoor te luisteren.

Speaking of Racism

De host van deze show is een schrijver, podcaster en anti-racism activist. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat deze podcast over racisme. Confronterend, maar nodig om te leren het beter te doen.

 

Nederlands

Dipsaus

Dipsaus is een Nederlandse podcast gemaakt door en voor vrouwen van kleur. Onderwerpen als veganisme, feminisme, colorisme, gemengde relaties en #KickOutZwartePiet komen aan bod. Ik vind het vooral leuk dat de onderwerpen zo divers zijn, en de voorbeelden die worden aangehaald ook uit Nederland komen. Een buitenlandse podcast beschrijft natuurlijk de situatie in hun land, en dat is niet altijd gelijk aan Nederland (dat maakt het niet minder belangrijk, maar vanuit een Nederlandse context vind ik het makkelijk om iets te begrijpen).

Fufu & Dadels

Deze podcast wordt gehost door drie vrouwen van kleur. Ze stellen kritische vragen, en doordat ze buiten de randstad wonen zijn hun ervaringen met sommige zaken ook anders dan dat ik eerder heb gehoord.

Zie jij jezelf al in de bus door Ghana reizen met één van deze podcasts?

Laat me je helpen met het voorbereiden en plannen van je reis! Ik stel je reisroute samen, je kunt inspiratie op doen in mijn ebook (Engels en Nederlands – pre order) of bel me even voor persoonlijk advies.