Reizen naar Ghana: het vliegveld is weer open

Het internationale vliegveld van Ghana is weer open voor vluchten van buitenaf. Dat betekent dat jij weer naar Ghana kan reizen! In dit artikel lees je wat je moet weten voor je je vlucht gaat boeken.

Kotoka International Airport Accra Ghana

De aankondiging van de president

Gisteren (30 augustus 2020) heeft de president in zijn speech aangekondigd dat het internationale vliegveld van Ghana weer opengaat voor commerciële vluchten per 1 september. Dit is natuurlijk goed nieuws voor het toerisme, en het is te hopen dat de toeristen ook weer gaan komen. Er zijn wel maatregelen waar je je aan dient te houden, om te voorkomen dat het virus zich nogmaals in Ghana gaat verspreiden. Dat zou een ramp zijn.

De landsgrenzen blijven vooralsnog gesloten.

Wat zijn de maatregelen

Dat er weer vluchten gaan naar Accra/Ghana is goed nieuws, en het is heel belangrijk dat mensen het virus niet weer meebrengen. Daarom heeft de Ghanese overheid de volgende maatregelen getroffen:

  1. Alle passagiers moeten een negatieve covid-19 PCR testrestultaat hebben bij aankomst in Accra. Deze test moet worden uitgevoerd door een geaccrediteerd labratorium uit het land van herkomst (Nederland/België). De test mag maximaal 72 uur vooraf aan het vertrek vanuit land van herkomst gedaan zijn.
  2. Passagiers moeten een gezichtsmasker dragen
  3. Aangekomen in Accra moeten alle passagiers een covid-19 test doen. De passagier betaalt de kosten hiervoor. Het resultaat is zichtbaar in dertig minuten.
  4. Kinderen onder de vijf jaar hoeven geen test op het vliegveld te doen
  5. Passagiers die positief getest zijn, worden door de gezondheidsautoriteiten behandeld
  6. Passagiers die negatief testen mogen Ghana binnenkomen, en worden geadviseerd de veiligheidsmaatregelen van covid-19 in acht te nemen

Lees voor de volledige update de speech van de president. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om op de hoogte te zijn.

Vliegveld Accra Ghana

Hoe is het nu in Ghana

Op vrijdag 28 augustus waren er 1059 actieve cases in Ghana. Mensen pakken hun normale leven weer op. In het openbaar moet je een gezichtsmasker dragen, en zoveel mogelijk social distance houden. Overal op straat (voor restaurants, winkels, banken et cetera) vind je waterkranen voor het wassen van je handen. Bij het binnengaan van sommige gebouwen dient je temperatuur gemeten te worden.

Reizen door Ghana zoals het was, zou ik op dit moment nog niet aanraden. Probeer zoveel mogelijk te doen met eigen vervoer, slaap privé accommodaties en was je handen goed en vaak. Als gast in Ghana dien je je aan de normale regels te houden, maar nu al helemaal.

Meer weten over reizen naar Ghana

Nu het vliegveld weer open is, kun je natuurlijk komen. Ik kan je helpen met het plannen van jouw ideale reis door Ghana, en je adviseren wat betreft de maatregelen wegens covid-19. Durf je het nog niet aan? Start de voorpret met het lezen van mijn ebook. Je leest mijn aanraders in Ghana, alles wat je moet weten ter voorbeiding, tips voor tijdens het reizen en drie complete reisroutes die je stap voor stap kunt volgen.

Wat te doen in Ghana Nederlandse reisgids