National Parks in Ghana

In Ghana kun je veel national parks vinden. Deze zijn perfect om wat stilte vinden, te relaxen of wat beweging te krijgen. Als je van natuur houdt en graag buiten de grote steden komt, is een nationaal park waar je zijn moet.

Waar vind je olifanten in Ghana

Mole National Park

In Mole National Park vind je in Ghana de meeste olifanten. Er wordt over andere plekken ook gezegd dat je ze kunt vinden, maar vaak zijn ze daar al jaren geleden voor het laatst gezien.

Wist je dat je naast olifanten spotten in Mole ook even goed op adem kan komen? In het park zelf kun je verblijven in Mole Motel (budget) of Zaina Lodge (luxe), en op beide plekken kun je echt even rusten. De accommodaties hebben een zwembad, terras met uitzicht over het park, een plas voor de olifanten en als je gelukt hebt zie je ze zelfs al.

Kakum National Park

Kakum is vlakbij Cape Coast gelegen. Je kunt het park makkelijk bereiken via taxi en trotro, of natuurlijk je eigen auto. Ook hier kan je de stilte die je nauwelijks in de stad ervaart, ervaren. De populairste activiteit in Kakum is over de hangbruggen in het regenwoud lopen. Hopelijk heb je geen hoogtevrees! Mocht je dat wel hebben en het toch willen ervaren, is er ook een korte route van slechts drie bruggen die je kunt volgen.

Naast over de hangbruggen lopen, kun je ook overnachten in een boomhut. Er wordt gezegd dat er olifanten in Kakum leven, maar dat ze nooit komen naar het gedeelte waar de bruggen hangen.

Kakum National Park Cape Coast

Shai Hills

Shai Hills is van deze drie parken het meest dichtbij Accra. Het ligt vlakbij Dodowa. Omdat het zo dichtbij Accra is, kun je gemakkelijk een dagtrip doen of bezoek het park onderweg naar Akosombo of Hohoe en Wli Waterfalls.

Vroeg in de ochtend kun je hier wilde dieren zoals apen, vogels en antilopen spotten. De apen in het park zijn niet zoals die in Boabeng Fiema en Tafi Atome. Je kunt ze niet voeren en let goed op je eigendommen.

Enthousiast om één van deze parken te bezoeken? Boek een privé tour en laat me weten welke (of allemaal!) je wilt bezoeken. Samen met jou maak ik een reisschema (met of zonder reisgids) speciaal naar jouw wensen. Op zoek naar inspiratie? Ik schreef een ebook met meer dan 40 van mijn favoriete plekken in Ghana, inclusief kortingscodes.